Lt. Joshua Crews de la biroul șerifului din districtul Alachua, care a venit la faţa locului a confirmat apelul. Hajos a fost atacat de una dintre cele mai periculoase păsări care a fost adusă de propietar din Noua Guinee, potrivit edition-m.cnn.com

Hajos a fost transportat într-un spital din apropiere, unde a murit, a spus locotenentul. Cazuarul a rămas pe proprietatea lui Hajos, în timp ce autoritățile conduc o anchetă asupra atacului. 

Accidentul a fost unul stupid, după declaraţia poliţistului. Omul a căzut și cazuarul care era liber prin curte l-a atacat când acesta s-a lungit pe pământ.

Comisia pentru Conservarea Peștelui și a Vieții Sălbatice din Florida consideră că animalele sălbatice din clasa a II-a reprezintă un pericol pentru oameni și trebuie ținute în cuști. Proprietarii trebuie să aibă, de asemenea, "o experiență substanțială" cu animalele, spune comisia. 

Cazuarul este o pasăre mare, terestră şi este considerată una dintre cele mai periculoase păsări din lume. Fiecare picior are trei „degete” asemănătoare cu nişte pumnale cu o lungime de până la 10 centimetri. Cazuarul poate despică orice pradă cu o singură lovitură rapidă.

Poate alerga cu până la 31 km / h, inclusiv în iarbă deasă și înaltă, poate sări aproape 2 metri și este un înotător foarte bun, ceea ce îl poate face să facă față tuturor amenințărilor. Cazuarul poate ajunge la peste 1,5 metri înălțime, iar cele mai grele femele pot depăși 70 de kilograme. Masculii sunt mai mici, ajungând la circa 50 de kilograme.

 

Te-ar putea interesa și: