Evenimentul ZileiSportHagi, Popescu şi ÎNCĂ UN ROMÂN LA BARCELONA. Detalii incredibile despre TRANSFERUL ISTORIC

Hagi, Popescu şi ÎNCĂ UN ROMÂN LA BARCELONA. Detalii incredibile despre TRANSFERUL ISTORIC

Hagi, Popescu şi ÎNCĂ UN ROMÂN LA BARCELONA. Detalii incredibile despre TRANSFERUL ISTORIC
Hagi, Popescu şi al treilea român la Barcelona. Detalii incredibile despre transferul istoric.

Hagi şi Gică Popescu nu au fost singurii fotbalişti români care au jucat la Barcelona.

Conform eusunt12.ro, primul fotbalist care a jucat pentru formaţia de pe Camp Nou a fost Nicolae Simatoc, care fost coleg la Inter Milano cu marele Giuseppe Meazza, dar si cu legendarul Alfredo Di Stefano.

“Numele sau este Nicolae Simatoc. Nascut in Basarabia, in satul Briceni, a inceput fotbalul la Ripensia Timisoara, unde a debutat in 1938. A jucat in celebrul meci impotriva lui AC Milan, tripla campioana a Italiei la aceea vreme, din Cupa Europei Centrale, meci in care Ripensia a castigat cu 3-0. A jucat 44 de meciuri, dupa care a ajuns la FC Bihor cu care a castigat campionatul Ungariei in 1944. Fostul mare portar al Stelei, Ion Voinescu spunea despre Nicolae Simatoc ca ”poseda o tehnica iesita din comun, rar vazuta la un fotbalist de 1,92 metri cum era el.

(…) Din cauza razboiului si a regimului comunist si-a schimbat numele de mai multe ori: Nicolae Șmatoc, Nicolae Simatoc si apoi devine Miklos Szekedy. In Spania si-a spus Nicolae Smatoc, iar in Australia unde s-a stabilit ulterior, Sims :). Se intoarce in Romania pentru doi ani si joaca la Carmen Bucuresti, apoi fuge din tara din cauza comunistilor si ajunge la Inter Milano, unde in primele 6 meciuri marcheaza 3 goluri, iar nerazzuri termina pe locul 2. Sezonul urmator este insa unul slab pentru Inter si termina abia pe locul 12, iar romanul ajunge la Brescia, dupa 10 meciuri la Milano.

Simatoc (încercuit) înaintea unui meci al Barcelonei

Urmeaza un sezon bun la Brescia unde joaca toate cele 30 de meciuri si marcheaza 8 goluri. In aceeasi perioada joaca pentru echipa formata din refugiati din Estul Europei, unde l-a avut coleg pe marele fotbalist ungur, Ladislau Kubala si viitorul antrenor al Barcelonei, Ferdinand Daucik. Ajunge la Barcelona in 1950, impreuna cu cei doi. Barcelona avea in lot la acea vreme doar un jucator strain”, se arată pe eusunt12.ro, unde este expusă continuarea poveştii lui Nicolae Simatoc la Barcelona.

 


Accesează: