La capătul a mai multor runde de negocieri, tânărul jucător în vârstă de doar 21 de ani a bătut, până la urmă, palma cu conducerea americanilor de la Columbus Crew.

Deși oficialii grupării conduse de Gică Hagi au vorbit, în mod public, despre acest transfer de câteva săptămâni, cele două cluburi nu au reușit să ajungă la un numitor comun decât astăzi. „Viitorul Constanța și Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Under 21, Alexandru Mățan, la formația din Major Soccer League, campioană în 2008 și 2020” a comunicat site-ul oficial al trupei de la malul mării.

Micuțul fotbalist ofensiv, ce măsoară numai 1,65 metri, a strâns 23 de apariții în echipa Viitorului pe parcursul acestui sezon, însă nu a mai făcut parte din lotul convocat de antrenorul principal Mircea Rednic pentru ultimele două etape din Liga I.

„Produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde  a ajuns în 2009, Mățan a îmbrăcat în toate competițiile, de 66 de ori, tricoul echipei Viitorul Constanța și a contribuit în 2019 la câștigarea Cupei României și a Supercupei” a fost mesajul de mulțumire al șefilor alb – albaștrilor pentru jucătorul originar din Galați.

Mățan, om de bază în naționala lui Mutu

Mățan s-a numărat printre oamenii de bază ai selecționerului Adrian Mutu, în campania de calificare la Europeanul ce urmează să debuteze la finalul acestei luni și este cotat cu șanse mari să evolueze în toate cele trei meciuri din grupă, cu Olanda, Ungaria și Germania.

 „Alex este un component de bază al naționalei U21 a României, alături de care s-a calificat la Campionatul European din acest an” au mai adăugat oficialii Viitorului în mesajul de rămas bun față de Mățan.

Americanii, impresionați de tehnicitatea românului

Fotbalistul de 21 de ani este așteptat cu brațele deschise de americani, care laudă calitățile sale tehnice. „Alex este un tânăr fotbalist promițător, cu abilități tehnice deosebite și cu un dribling spectaculos. El are capacitatea de a evolua pe ambele părți ale terenului și se încadrează bine în stilul de joc al echipei noastre” l-a descris președintele celor de la Columbus Crew, Tim Bezbatchenko, pe jucătorul tricolor.