Evenimentul Zilei > International > Hackerul Guccifer o ÎNFUNDĂ pe Hillary Clinton: „I-am spart serverul… A fost ușor”. Ar putea să o coste CANDIDATURA la Casa Albă!
Hackerul Guccifer o ÎNFUNDĂ pe Hillary Clinton: „I-am spart serverul… A fost ușor”. Ar putea să o coste CANDIDATURA la Casa Albă!

Hackerul Guccifer o ÎNFUNDĂ pe Hillary Clinton: „I-am spart serverul… A fost ușor”. Ar putea să o coste CANDIDATURA la Casa Albă!

Într-un interviu pentru televiziunea Fox News, hackerul Guccifer susține că a spart în repetate rânduri mailul lui Hillary Clinton în anul 2013. Clinton este cercetată de justiția americană pentru utilizarea neglijență în utilizarea mailurilor de serviciu, lucru care ar putea să ducă la retragerea candidaturii pentru Casa Albă.

Marcel Lehel Lazăr, hackerul român cunoscut sub pseudonimul „Guccifer” a acordat un interviu de o jumătate de oră pentru Fox News, în care a povestit cum a spart mailul lui Clinton și a furnizat numeroase amănunte despre modul în care a procedat și ce a găsit în căsuța cu mesaje a candidatei democrate la Casa Albă.

„Pentru mine a fost ușor… foarte ușor… era ușor pentru oricine…”

Staff-ul de campanie al lui Clinton a reacționat marți seara la declarațiile lui Guccifer:

„Nu există nici un temei să fie crezute afirmațiile acestui infractor făcute din celula închisorii. Pe lângă faptul că nu oferă nici un fel de dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, descrierile serverului secretarei de stat Clinton nu sunt reale. Este greu de crezut că a putut avea acces la e-mailurile sale și nu le-a făcut publice, ala cum a procedat în cazul altor victime ale sale.”

Serverul fostei secretare de stat conținea aproape 2.200 de mesaje cu informații clasificate și alte 22 cu indicativul „Top Secret”.

Guccifer, în vârstă de 44 de ani, aflat acum într-un centru de detenție din Vurginia, a explicat că a pătruns mai întâi în contul AOL al prietenului lui Clinton, Sidney Blumenthal, de unde a intrat în serverul secretarei de stat.

Românul a declarat că a intrat „de vreo două ori” în contul lui Clinton, dar susține că nu l-a găsit interesant, pentru că nu conținea lucruri personale:

„Nu i-am acordat atenție. Pentru mine, nu era ca un cont al lui Hillary Clinton, ci ca unul pe care ea și alții îl foloseau pentru chestii politice.”

Însă tocmai faptul că nu conținea lucruri personale este împotriva lui Hillary, care neagă că mesaje de serviciu ar fi ajuns pe serverul ei privat. Însă declarația senzațională a lui Guccifer este că și alte persoane intrau in serverul lui Clinton:

„Din ce-mi aduc aminte, da, erau și alții… vreo zece, IP-uri din alte părți ale lumii.”

Experții cibernetici consultați de Fox News au declarat că afirmațiile lui Guccifer sunt plauzibile.

Departamentul de Justiție și FBI anchetează modul în care fosta secretară de stat și actuala candidată la alegerile prezindențiale a transferat mesaje de serviciu, inclusiv secrete, pe serverul privat, fără a lua măsuri de siguranță. Mai mult, la serverul privat al lui Clinton ar fi avut acces numeroase persoane neautorizate.

Declarațiile lui Guccifer ar putea constitui noi argumente pentru acuzare, putând să o ducă pe Clinton până la retragerea din cursa prezidențială.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: