Evenimentul Zilei > Justitie > Hackeri clujeni, în atenția DIICOT. Percheziții de AMPLOARE într-un dosar cu prejudiciu URIAȘ
Hackeri clujeni, în atenția DIICOT. Percheziții de AMPLOARE într-un dosar cu prejudiciu URIAȘ

Hackeri clujeni, în atenția DIICOT. Percheziții de AMPLOARE într-un dosar cu prejudiciu URIAȘ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism– Structura Centrală au efectuat, miercuri dimineață, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti mai multe percheziții domiciliare pe raza Capitalei și a mai multor județe.

Atât Capitala, cât și județele Ilfov, Vâlcea, Cluj,Bihor, Constanţa, Giurgiu şi Buzău au fost vizate de mai multe percheziții în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani, scrie Gazeta de Cluj.

De asemenea, concomitent, în Italia, sunt efectuate 20 percheziţii la adresele membrilor grupului.
Grupul infracţional organizat a fost constituit de către doi cetăţeni italieni care au coordonat mai multe celule alcătuite din aproximativ 50 de membri şi au acţionat concomitent în România şi în Italia, fiecare având roluri bine determinate. Gazeta de Cluj mai informează că activitatea infracţională a constat în clonarea unor site-uri web ale unor bănci şi instituţii financiare, în vederea obţinerii datelor de identificare ale cardurilor bancare precum şi ale datelor de acces la conturile de online banking ale persoanelor vătămate. 

În urma activităţii infracţionale, au fost compromise conturile a aproximativ 200 de victime, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 1.000.000 de euro, scrie sursa citată. 

În urma percheziţiilor, până în prezent, au fost ridicate mai multe computere, carduri bancare, documente de transfer bancar, dar şi peste 50 de grame de cocaină.