Acest comitet este condus de secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, având în componență reprezentanți ai IGSU, ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, și ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

În ședința de marți, au fost stabilite intervențiile legislative imediate necesar a fi operate pe textul OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență. De asemenea, s-a afirmat necesitatea promovării unui act normativ distinct care să reglementeze obligația înregistrării datelor personale la achiziționarea cartelelor Pre-Paid.

Alte două puncte de interes în agendă au fost analiza posibilităților de reglementare, de către ANCOM, a modului de acoperire a zonelor în care nu există semnal GSM, respectiv aspectele tehnice care limitează și condiționează implementarea imediată a tehnologiei AML (Advanced Mobile Location).

Pentru ședința programată miercuri, 31 iulie, au fost stabilite cu titlu de ”priorități immediate”, informează reprezentanții MAI, mai multe acțiuni.

Astfel, STS și ANCOM vor conveni și disemina către toate celelalte entități din componența Comitetului, propunerile de modificare a OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

De asemenea, IGSU va transmite ANCOM zonele fără semnal TETRA constatate pe timpul misiunilor operative din competență. Nu în ultimul rând, e programată ”completarea și explicitarea de către STS a aspectelor tehnice care limitează capacitatea de localizare prin utilizarea tehnologiei AML, chiar și în condițiile implementării acesteia”.