Despre aceștia, președintele nu a spus nici că îi respinge, nici că îi acceptă. A refuzat doar numirea lui Titus Corlățean vicepremier.

Surse guvernamentale spun că Iohannis nu are niciun motiv să îi respingă pe cei trei și că astăzi la ora 18:00 va face anunțul. În ceea ce privește postul de vicepremier, Viorica Dăncilă va numi un interimar.

În urmă cu o săptămână, președintele s-a declarat extrem de contrariat de propunerea făcută, ca Titus Corlățean să fie numit vicepremier.

„Am primit propuneri pentru minștri, mă voi referi doar la una.Imaginați-vă că PSD nu a avut altceva mai bun de făcut decât să-l propună pe Titus Corlățean, artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidențiale. Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014”, declara Iohannis.

În replică, fostul ministru de Externe declara că, prin respingerea sa, președintele se face vinovat de abuz în serviciu. În ceea ce privește acuzațiile pe care i le-a adus Iohannis, Corlățean spunea că adevărul despre „acţiunile de tip securist din 2014 şi din 2019 generatoare de emoţii şi indignare şi în final de victorii în plan electoral” vor ieși la iveală, că el are „suficient de multă credinţă şi multă răbdare” să aștepte.