Guvernul, reclamat la UE de foştii prefecţi

Guvernul, reclamat la UE de foştii prefecţi

Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR) va sesiza Comisia Europeană, Parlamentul Europei şi Consiliul Europei cu privire la modul ”abuziv” în care guvernul aplică principiul mobilităţii în funcţia publică, fără a ţine cont de prevederile legale.

Preşedintele în exerciţiu al APSR, fostul prefect de Constanţa Dănuţ Culeţu, a prezentat astăzi o rezoluţie conform căreia asociaţia va sesiza comisiile de abuzuri din Camera Deputaţilor şi Senat, Comisia Europeană, Parlamentul Europei, Consiliul Europei şi Comitetul Regiunilor.

”Principiul mobilităţii în funcţia publică s-a efectuat în dispreţ faţă de actualele constrângeri bugetare şi fără niciun argument pentru detaşarea inspectorilor guvernamentali în judeţe la peste 500 de kilometri de domiciliul de rezidenţă. Există 105 inspectori guvernamenali, foşti prefecţi sau subprefecţi, care  contrar legii au fost schimbaţi de două ori în doar câteva luni, atribuţiunile de serviciu nefiind clarificate nici până în prezent”, susţine Dănuţ Culeţu.

Rezoluţia a fost semnată de 90% dintre membrii prezenţi la adunarea generală de astăzi, în cadrul căreia a fost ales şi noul preşedinte al APSR, şi anume prefectul de Harghita, Constantin Strujan.

Dănuţ Culeţu a mai declarat că, în semn de protest, a înaintat ieri primului ministru, Emil Boc, cererea de demisie din calitatea de înalt inspector guvernamental.

Ne puteți urmări și pe Google News