„Eu am trei ani de negocieri cu Fondul și cu Comisia, că aici e Comisia Europeană. Ei întotdeauna, dacă ne găsesc pe noi mai mici, știţi cum se spune, elevul din ultima bancă, pe ăla se descarcă multe lucruri. Nu, nu vom accepta niciun fel de deficit mai jos de 1,4%”, declara premierul pentru un post de televiziune, zilele trecute. În cadrul unei conferinţe de presă, Victor Ponta a declarat ieri că taxa pe construcții speciale se va modifica de la 1,5% la 1%, iar CAS-ul va rămâne redus cu cinci puncte procentuale și în anul următor. Premierul a spus că în bugetul pentru 2015 nu vor exista taxe adăugate și impozite care să acopere toate măsurile de creștere economică și protecţie socială luate de Guvern.

Vineri în Parlament

Premierul României a afirmat că proiectul bugetului pe 2015 va ajunge în Parlament vineri unde va avea loc o sedinţă specială. „Astfel, Parlamentul va avea timp pentru a-și îndeplini propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea în comisii și adoptarea în plen”, a spus premierul.

Vot final pe 21 decembrie

Victor Ponta speră că nu va avea probleme cu votul Parlamentului asupra bugetului pe 2015 și a ales data de 21 decembrie pentru votul final.

„Propunem un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie, zi în care oricum Parlamentul se reunește în ședinţa comună pentru depunerea jurământului de către președintele Klaus Iohannis” a mai spus premierul Ponta.