Evenimentul Zilei > International >  Guvernul italian:”Primele doze de vaccin ne vor ajunge până la sfârșitul anului 2020″
 Guvernul italian:”Primele doze de vaccin ne vor ajunge până la sfârșitul anului 2020″

 Guvernul italian:”Primele doze de vaccin ne vor ajunge până la sfârșitul anului 2020″

Guvernul italian debordează de entuziasm. E gata să reia croazierele și târgurile, mai ales că ministrul sănătății e convins că va exista un vaccin până la sfârșitul anului,

Ministrul italian al Sănătății e un optimist, Chiar dacă deocamdată există puține certitudini în privința vaccinurilor împotriva Covid-19, Roberto Speranza, probabil în virtutea numelui său, e convins că până la sfărșitul anului, un vaccin va fi pe piață în Italia. Toate informațiile vin de la ziarul de stânga La Repubblica:

” Joi, ministrul sănătății, Roberto Speranza, a confirmat în Senat: „În următorul decret pe care îl vom prezenta Consiliului de Miniștri, vom prezenta reluarea unor activități, cum ar fi târgurile comerciale și croazierele”. În ceea ce priveşte târgurile şi expoziţiile internaţionale, comitetul tehnico-ştiinţific sugerează reguli stricte în ceea ce priveşte intrările, numărul de vizitatori, menţinerea distanței și eventualele puncte de întâlnire în timpul pauzelor.
Tot joi, ministrul sănătăţii a anunţat: „Există un posibil vaccin împotriva coronavirusului, iar primele doze ne vor ajunge până la sfârșitul anului 2020. Vaccinul se numeşte Astrazeneca, a fost conceput la Universitatea din Oxford, dar e în parte italian, deoarece vectorul viral a fost produs de Irbm din Pomezia”. Potrivit revistei Lancet, rezultatele testelor pentru fazele 1 și 2 sunt încurajatoare: „Faza a 3-a este în curs de desfășurare”.
Potrivit guvernului, prin urmare, în toate trenurile – regionale, interurbane, de mare viteză – va trebui să existe un metru distanță între pasageri. Iar companiile de turism – indiferent dacă sunt locale sau Trenitalia – vor trebui să vândă doar 50 la sută din biletele disponibile.
Ministrul a explicat că în ultimele 14 zile, rata de incidență a infecției la 100.000 de persoane este de 5,7 cazuri în Italia, de 8,4 în Germania, 12,6 în Regatul Unit, 19 în Franța, 25,3 în Croația, 53,6 în Spania, 75,1 în România. „Astăzi, Italia este obiectiv mai bun decât alte țări, acest lucru este recunoscut la nivel internațional”. Problema este că în lume există un milion de noi pozitivi pe săptămână. De asemenea, Speranţa a anunţat: „Școlile se vor redeschide și se vor redeschide toate. Scopul nostru este ca acest lucru să se întâmple în deplină siguranță”, scrie La Repubblica.

repubblica.it/cronaca/2020/08/06/news/trasporti_posti_solo_a_scacchiera_anche_sui_treni_locali_deroghe_per_i_parenti_-263865815/?ref=search

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.