Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul german a adoptat proiectul de lege privind securitatea IT
Guvernul german a adoptat proiectul de lege privind securitatea IT

Guvernul german a adoptat proiectul de lege privind securitatea IT

Cabinetul german condus de cancelarul Angela Merkel a aprobat săptămâna trecută proiectul de lege privind securitatea IT.

Proiectul are o importanță crucială în domeniul telecomunicațiilor, prin stabilirea cerințelor și procedurii de selecție a furnizorilor de echipamente și tehnnologie 5G.

Varianta de proiect adoptată de Cabinetul german va impune companiilor implicate în crearea infrastructurii critice, cum ar fi rețelele de mare viteză 5G, să garanteze că echipamentul lor nu poate fi utilizat pentru sabotaj, spionaj sau terorism.

Proiectul de lege urmărește să răspundă îngrijorărilor cu privire la faptul că anumiti producatori de echipamente ar putea prezenta un risc de securitate dacă au acces la părțile centrale ale rețelei de telecomunicații din Germania.

În acest sens, companiilor li se va cere să depună o „garanție” care să conțină detalii despre modul în care se vor asigura că componentele sistemelor critice nu pot fi utilizate în scopuri ilegale. Abordarea promovată de Cabinetul German este privită ca un succes pentru companiile chineze din domeniul telecomunicațiilor, fiind evitată implementarea unei interdicții totale asupra echipamentelor acestor furnizori.

Cancelarul german a exercitat presiuni politice pentru găsirea unei astfel de soluții tehnice care ar impune tuturor furnizorilor să treacă standarde stricte de tehnologie și să fie transparente față de autoritățile de securitate a rețelelor.

Proiectul de lege privind securitatea IT va intra în dezbaterea parlamentului german.

Sursa: euronews.com