Reglementările introduse în noul proiect legislativ urmăresc ca orice persoană care-și achiziționează o nouă mașină are la dispoziție 60 de zile pentru a-și plăti taxele și a înmatricula mașina. În caz contrar, înmatricularea va fi suspendată automat. 

"În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor.

Autorităţile fiscale competente transmit autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2).

Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen", au precizat oficialii Guvernului pe site-ul oficial. 

Potrivit publicației Gândul, prin acest proiect legislativ se dorește o simplificare administrativă care are în vedere debirocratizarea. 

Te-ar putea interesa și: