Scott a promis că va restricţiona drastic accesul la arme a persoanelor cu probleme de sănătate mintală . Trump a spus că Nikolas Cruz, atentatorul de 19 ani, ar fi fost oprit dacă profesorii ar fi avut arme. ''Un profesor ar fi reuşit să-l stopeze pe asasin'', a spus el, citat de AFP.

Nici Scott, nici Trump, nici vicepreşedintele Pence n-au evocat posibilitatea interzicerii vânzării armelor de asalt, o idee susţinută de către supravieţuitorii de la liceul din Parkland.

Preşedintele Trump a revenit asupra faptului că un agent al şerifului, postat la liceul Parkland, n-a intervenit când Nikolas Cruz a început să tragă în sălile de clasă. Donald Trump nu i-a găsit circumstanţe atenuante acelui poliţist care a fost suspendat şi care n-a intervenit, rămânând în afara şcolii.

''El n-a reacţionat deloc şi ori n-a ştiut cum să procedeze, ori este un laş. Desigur, el s-a comportat lamentabil şi n-are nicio scuză pentru asta'', a mai spus preşedintele.  Presa americană a dezvăluit că alţi trei agenţi ai şerifului au rămas în faţa şcolii fără să reacţioneze în timpul împuşcăturilor.