Evenimentul Zilei > International > GUVERNUL a MAJORAT vârsta de PENSIONARE. SINDICALIŞTII protestează VEHEMENT
GUVERNUL a MAJORAT vârsta de PENSIONARE. SINDICALIŞTII protestează VEHEMENT

GUVERNUL a MAJORAT vârsta de PENSIONARE. SINDICALIŞTII protestează VEHEMENT

Mii de oameni au protestat în centrul capitalei Croaţiei, Zagreb, faţă de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 67 de ani şi de a diminua pensiile pentru cei care optează pentru pensionarea anticipată, informează Reuters.

Guvernul de la Zagreb a cerut parlamentului croat să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033, justificându-şi decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face sustenabil sistemul de pensii.

Executivul a propus de asemenea o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a declarat mulţimii adunate în centrul capitalei croate Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul.

Sindicalişti reprezentând angajaţi din industria metalurgică şi sistemul medical s-au adresat participanţilor la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani, transmite B1 tv.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: