Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME DNA. Gruparea judecătorului Mustaţă s-a folosit şi de numele Vioricăi Costiniu pentru a anula o pedeapsă. ”Mie în mie. Jur că nu-ţi dă altceva. Un doi ani, doi ani jumate cu suspendare”

11-03/02_Costiniu_Foto_Razvan_Petrescu-465x390
Autor: | | -6 Comentarii | 5917 Vizualizari

Ciprian Moraru fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 7 ani închisoare în decembrie 2013 pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. În aceste condiţii, Moraru a apelat la Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Stan Mustaţă în vederea obţinerii unei soluţii favorabile, cu prilejul judecării apelului la Curtea de Apel Bucureşti. Boraciu a susţinut că poate ajunge şi la Viorica Costiniu, cea care avea repartizat dosarul

Pe 5 martie 2014, Mustaţă, Curea Moraru, Alexandru şi Boraciu s-au întâlnit în biroul celui din urmă, situat în Bucureşti, şos. Colentina, pentru a discuta, printre altele, despre dosarul penal al lui Moraru. Boraciu şi-a exprimat părerea asupra soluţiei care ar putea fi pronunţată cu prilejul judecării apelului „Nu te achită în dosarul acesta nici …[obscen]…!”, fiind aprobat de Mustaţă Stan: „Nu achitare…”. În continuare, Boraciu a sugerat că hotărârea favorabilă care ar putea fi pronunţată faţă de Moraru Ciprian este condamnarea cu suspendarea executării pedepsei („Cu suspendare…”).

Nu-i convine soluţia

În condiţiile în care Moraru a protestat faţă de o posibilă condamnare a sa („Cum e posibil să mă condamne dacă prejudiciu nu e, …[neinteligibil]… nu e?”), Mustaţă şi-a exprimat opinia „…[neinteligibil]… ce zici, că zece mii de la …[neinteligibil]… ăla cică n-a făcut nicio faptă. A participat şi el. Dar nu la Gabi e aiurea …[neinteligibil]… da’ nu e a lui. N-are în cont niciun leu. I-a sechestrat bunurile… hai, mă, dă-o-ncolo!”, „Sunt nebuni şi ăştia, şi… aia e o dementă! Da’ ia s-o-ntrebi dacă îi dau lor, să mor, îi dau…”.Din discuţie a rezultat că persoana la care s-a referit judecătorul Mustaţă ca fiind „Gabi” este Ciupercă Gabriel, coinculpat în dosarul nr. 40782/3/2012, condamnat la 9 ani închisoare şi cu privire la care Tribunalul Bucureşti a dispus sechestrarea bunurilor până la concurenţa sumei de 3.000.000 euro", se arată în referatul procurorilor.

A pus banii în punga de cadou

În cadrul aceleiaşi conversaţii, Boraciu a demonstrat că era la curent cu situaţia lui Ciupercă. „Ăla n-are nimic pe numele lui! Da’ trei milioane i-a pus să dea…”. În finalul discuţiei, DNA arată că Moraru a scos din buzunarul drept al pantalonilor un teanc de bancnote şi s-a apropiat de judecătorul Mustaţă, încercând să-i înmâneze acestuia suma de bani. Magistratul i-a indicat să dea banii grefierului Mariana Curea („Dă-i, mă, ei!”), iar Moraru a pus banii într-o pungă de cadouri cu care grefierul a părăsit încăperea.

Minciunile lui Boraciu

După plecarea judecătorului Mustaţă şi a grefierului Curea, Boraciu i-a explicat lui Moraru că, prin intermediul unei persoane al cărei nume nu a fost precizat, putea interveni pe lângă judecătorul Costiniu Viorica, învestită în compunerea completului C8A al Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, care urma să judece apelul în dosarul nr. 40782/3/2012, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile: „Mie în mie. Asta vreau să… luna viitoare îţi spun mie în mie. Nu …[neinteligibil]… Da, suspendare, nu-ţi dă altceva. Jur că nu-ţi dă altceva …[neinteligibil]… Achi …[neinteligibil]… suspendare. Un doi ani, doi ani jumate – cu suspendare”.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI