Se pare că, așa cum scriu jurnaliștii de la Luju.ro, Toader a fost „taxat” pe motiv că a fost un „fetiș”, așa cum însuși Negulescu a recunoscut în discuția cu Vlad Cosma. Cristinel Toader a fost defilat în cătușe, aruncat după gratii și apoi trimis în judecată pentru pretinse infracțiuni de șantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și efectuare de operațiuni financiare incompatibile.

După apariția înregistrărilor explozive de la Antena 3, Toader a depus la PICCJ o plângere penală împotriva lui Negulescu, pe care îl acuză de influențarea declarațiilor, compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, purtare abuzivă și constituire de grup infracțional organizat. Iar acestă plângere nu nu a fost prima. 

Totodată, Toader susține că Lucian Onea ar fi tolerat abuzurile lui Negulescu, complice la comiterea lor fiind procuroarea Deaconu. Potrivit acestuia, procurorii Mircea Negulescu, Lucian Onea și Giluela Deaconu ar fi produs, falsificat și ticluit probe nereale în scopul condamnării sale pe nedrept.

Iată câteva fragmente din plângere.

„Plangere penala

Fata de faptele prevazute si pedepsite de legea penala, savarsite in anii 2014, 2015, 2016 si intervalul ianuarie – februarie 2017 de acelasi magistrat, respectiv numitul:

NEGULESCU MIRCEA, in fosta calitate de procuror al Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, anterior in aceeasi functie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, exclus din magistratura de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta din 30 ianuarie 2018 (in dosarele IJ nr. 3/P/2017, 6/P/2017 si 9/P/2017),

fapte a caror incadrare juridica preliminara arata incidenta urmatoarelor texte din Codul penal:

-Influentarea declaratiilor (art. 272 Cod penal);

-Compromiterea intereselor justitiei (art. 277 Cod penal);

-Cercetarea abuziva (art. 280 Cod penal);

-Represiunea nedreapta (art. 283 Cod penal);

-Purtarea abuziva (art. 296 Cod penal);

-Constituirea unui grup infractional organizat (art. 367 Cod penal).

Astfel, in contextul tuturor faptelor si imprejurarilor pe care le-am sesizat oficial organelor judiciare, afirmatiile / sustinerile procurorului NEGULESCU MIRCEA (redate mai jos la dialog, date publicitatii la postul TV la Antena 3 in seara zilei de 11.02.2018) vin si confirma / dovedesc acuzatiile formulate pana in prezent impotriva acestui magistrat, care a actionat in coniventa cu colega sa de parchet, DEACONU GILUELA, cu sprijinul direct al procurorului lor ierarhic superior, procurorul sef al Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul DNA, ONEA LUCIAN GABRIEL.

Dialogul dintre deputatul de Prahova, COSMA VLAD si ex-procurorul NEGULESCU MIRCEA la care fac referire, este urmatorul:

„Negulescu: Nu vreau sa aiba reprezentarea ca eu am fost la capatul…

Vlad Cosma: Pai oricum o are.

Negulescu: Ca ce?

Vlad Cosma: Ca tu esti.

Negulescu: Ca eu sunt? De ce? Ai vorbit cu el acum si ti-a lasat

Vlad Cosma: Nu, dar vede toata lumea.

Negulescu: Adica ce vede toata lumea? Ca nu inteleg. Cine vede?

Vlad Cosma: Ca intrebi. Ca Toader, ca Badescu, ca na…

Negulescu: Toader e dauna totala!

Vlad Cosma: Pai vede ca-l chemi…mna”.

Citește mai multe pe Luju.ro.