Evenimentul Zilei > Actualitate > Grupul criminal care a terorizat România. Acţiunile erau comandate din închisoare
Grupul criminal care a terorizat România. Acţiunile erau comandate din închisoare

Grupul criminal care a terorizat România. Acţiunile erau comandate din închisoare

Inspectoratul Național de Investigații a anunţat, marţi, o brigadă formată din ofiţerii de la BPDS „Fulger” și a angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor au reuşit prinderea a 16 membrii ai unui grup criminal care au comis cinci atacuri tâlhărești în zona de nord a țării.

Potrivit anchetatorilor, în urma atacurilor o persoană a fost ucisă. Operaţiunea specială de căutare a tâlharilor s-a desfăşurat în localităţile Dondușeni, Soroca și Sîngerei

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, cei 16 membri ai grupului aveau vârsta cuprinsă între 17-56 de ani, majoritatea fiind cu antecedente penale. Grupul era condus de către persoane aflate în detenție, iar victimele erau persoane cu vârsta cuprinsă între 75 și 85 ani.

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că liderii grupului care își ispășeau pedeapsa în Penitenciar, acumulau informații referitor la starea financiară a potențialelor victime de la alți deținuți, cât și de la persoane aflate în libertate.

Ulterior, informația era transmisă membrilor grupului, care aveau rolul de a identifica domiciliile și modul de viață a victimelor, după care erau comise atacurile tâlhărești.

Modul de operate era bine stabilit deoarece suspecții acționau pe timp de noapte, deconectau lumina de la contor, tăiau firele telefoanelor fixe și blocau ușile.

Victimele erau maltratate cu o deosebită cruzime și le imobilizau prin legarea mâinilor și picioarelor. O bună parte din mijloacele bănești și bunurile sustrase ajungeau în visteria criminală.

Suspecții sunt reținuți și se află în arest preventiv, iar dacă vor fi găsiți vinovați, pentru infracțiunile comise, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 25 ani sau detenție pe viață, potrivit realitatea.md

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: