Evenimentul Zilei > Actualitate > “Grupări paramilitare ostile”, atacate de trupe de desant pe plaja Midia
“Grupări paramilitare ostile”, atacate de trupe de desant pe plaja Midia

“Grupări paramilitare ostile”, atacate de trupe de desant pe plaja Midia

Exercițiul multinațional Spring Storm 18 care se desfășoară în Dobrogea și în apele internaționale ale Mării Negre, și la care participă 1700 de militari români și străini, include și o secvență spectaculoasă la poligonul Capu Midia.

Plaja de la Capu Midia va fi luni, 12 martie, scena de desfășurare a secvențelor de desant amfibiu și de luptă împotriva unor grupări paramilitare ostile, conform scenariului tactic al Exercițiului multinațional Spring Storm 18, condus de Componenta Operațională a Forțelor Navale. Infanteriștii marini români și americani vor lua cu asalt teritoriul inamic, iar militarii de la bordul navelor și aeronavelor vor securiza zona de intervenție.

După anihilarea inamicului, „ostilitățile” vor continua într-un poligon de luptă urbană, unde vor fi aplicate proceduri standard de operare pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, pentru eliberare de ostateci și pentru recucerirea unei localități izolate. Spring Storm 18 face parte din Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale în anul 2018 și oferă cadrul tactic de antrenament întrunit pentru operațiile de apărare colectivă, conform articolului 5 al Alianței Nord Atlantice.

Peste 1700 de militari români și străini participă, până pe 15 martie, la Spring Storme, unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale, organizat de Forțele Navale Române, pe teritoriul Dobrogei și în apele internaționale ale Mării Negre. Forțele militare române se instruiesc, în cadru aliat, în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franța, Georgia S.U.A. și Ucraina.