Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Gripa a mai făcut două VICTIME. Numărul deceselor a ajuns la 25
ALERTĂ! Gripa a mai făcut două VICTIME. Numărul deceselor a ajuns la 25

ALERTĂ! Gripa a mai făcut două VICTIME. Numărul deceselor a ajuns la 25

Numărul persoanelor care au decedat din cauza virusului gripal a ajuns la 25, conform Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele două persoane care au murit din cauza aveau condiții medicale preexistente. 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, a gripa a răpus un bărbat în vârstă de 61 de ani, din județul Prahova. Acesta avea antecedente vaccinale antigripale necunoscute. O femeie, din județul Ialomița, în vârstă de 74 de ani, este o altă victimă a gripei. 

O altă victimă a fost internată în Brașov la Spitalul de Boli Infecțioase. Este vorba de un bărbat în vârstă de 77 de ani care s-a internat din cauza gripei. Acesta nu a făcut vaccinul antigripal și prezenta și alte afecțiuni. Bărbatul a murit din cauza gripei. 

„Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecție bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puțin eficient”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Braşov, dr. Ramona Ionescu.