Ultimele două persoane care au murit din cauza aveau condiții medicale preexistente. 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, a gripa a răpus un bărbat în vârstă de 61 de ani, din județul Prahova. Acesta avea antecedente vaccinale antigripale necunoscute. O femeie, din județul Ialomița, în vârstă de 74 de ani, este o altă victimă a gripei. 

O altă victimă a fost internată în Brașov la Spitalul de Boli Infecțioase. Este vorba de un bărbat în vârstă de 77 de ani care s-a internat din cauza gripei. Acesta nu a făcut vaccinul antigripal și prezenta și alte afecțiuni. Bărbatul a murit din cauza gripei. 

„Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecție bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puțin eficient”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Braşov, dr. Ramona Ionescu.