Evenimentul Zilei > Actualitate > Gripă în România. Ministrul Sănătății nu DEȚINE toate DATELE: „Voi lua măsuri în aceste cazuri”
Gripă în România. Ministrul Sănătății nu DEȚINE toate DATELE: „Voi lua măsuri în aceste cazuri”

Gripă în România. Ministrul Sănătății nu DEȚINE toate DATELE: „Voi lua măsuri în aceste cazuri”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți seară, în contextul multiplelor cazuri de deces din cauza gripei, că nu poate preciza concret dacă în România există în acest moment o epidemie.

Ea a adăugat că nu se poate pronunța în privința existenței unei epidemii în România, deși are toate datele de la direcțiile de sănătate publică, dar sunt truncheate.

„Pot vorbi şi despre un soi de inconştienţă. Spuneam ieri că în cursul acestei seri voi încerca să adunăm datele de la direcţiile de sănătate publică şi vom decide, împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii, dacă este cazul, conform datelor, să declarăm sau nu epidemie de gripă. Am aceste date, dar nu pot să spun cu specialiştii dacă avem epidemie de gripă sau nu pentru că, vă dau un exemplu, într-un judeţ în care au fost patru decese cauzate de virusul gripal s-a raportat un caz. Sau, la nivelul municipiului Bucureşti, din 49 de spitale au raportat 17 spitale. Eu, în calitate de ministru al Sănătăţii, nu pot să iau o decizie cu date trunchiate”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a mai spus că va lua măsuri în cazul spitalelor care nu au raportat date despre gripă.

„Fiţi convinşi că voi lua măsuri în aceste cazuri pentru că nu mi se pare normal ca în cazuri cum este şi acesta, când suntem în pragul unei epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm deloc”, a mai declarat ministerul Sănătății, la Digi 24.