Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu trage UN SEMNAL DE ALARMĂ: În curând vom vedea rezultatele CRIZEI POLITICE
Grindeanu trage UN SEMNAL DE ALARMĂ: În curând vom vedea rezultatele CRIZEI POLITICE

Grindeanu trage UN SEMNAL DE ALARMĂ: În curând vom vedea rezultatele CRIZEI POLITICE

Premierul interimar, Sorin Grindeanu, a declarat, astăzi, că Guvernul a fost remaniat „continuu pe la televizor” în ultima lună și jumătate, ceea ce a generat „nesiguranță în administrația centrală”.

„În ultima lună sau o lună şi jumătate, acest Guvern a fost analizat, remaniat continuu pe la televizor, schimbaţi miniştri, secretari de stat ş.a.m.d., ceea ce a creat un sentiment profund de nesiguranţă în administraţia centrală, iar rezultatele acestei crize politice le vom vedea cât de curând în indicatorii macroeconomici din perioada următoare. Nimănui nu o să-i placă acest lucru, nici românilor şi nici investitorilor”, a spus Grindeanu, la Palatul Victoria, la prezentarea bilanţului său.

El a adăugat că „mi-aş fi dorit să avem rezultate mai bune. Trebuie să recunosc (…) că la investiţii şi la colectare se putea face mult mai bine”.

În ceea ce privește Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, Grindeanu a precizat că „este adevărat că s-a lucrat la stimularea investiţiilor publice, însă faptul că s-a demarat – şi nici acum în totalitate, cu o întârziere foarte mare – PNDL 2 ne-a adus ca, din punct de vedere al investiţiilor, să nu fim acolo unde am fi dorit. Explicaţiile le are doamna fost şi viitor vicepremier, doamna Sevil Shhaideh, şi sper să o spună pe cea reală”.

„Am tot văzut că se găsesc motive cum că din cauza primului-ministru, adică a mea, n-a ajuns să fie aprobat acest fond. (…) Să-mi arate cei de la Ministerul Economiei când au trimis spre avizare către celelalte ministere această lege, prin care (…) se puneau bazele fondului. (…) Acest proiect a fost făcut de o comisie la Ministerul Economiei, unde au fost specialişti şi din alte ministere. Am participat la ultima şedinţă, când au finalizat acest proiect, l-am primit sub formă de draft la cabinet, după care a mers la partid – şi asta se întâmpla la începutul lunii mai -, aşteptând OK-ul din partea coaliţiei”, a explicat Grindeanu, referindu-se la Fondul Suveran de Investiții.

El a dezvăluit că „marea dilemă” cu privire la Fondul Suveran de Investiţii a fost dacă acesta va fi în coordonarea Ministerului Economiei, a Ministerului Dezvoltării sau a Ministerului pentru IMM-uri.

„După ce am văzut configuraţia de astăzi a Guvernului, (…) eu cred că va fi la IMM-uri. (…) Dacă lucrurile erau blocate la mine, trebuiau să fi avut deja aviz de la toate celelalte ministere avizatoare”, a completat Grindeanu.