Evenimentul Zilei > Politica > UDMR şi GRINDEANU. Dialog pentru deciderea POZIŢIEI partidului lui KORODI
UDMR şi GRINDEANU. Dialog pentru deciderea POZIŢIEI partidului lui KORODI

UDMR şi GRINDEANU. Dialog pentru deciderea POZIŢIEI partidului lui KORODI

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat că partidul îşi va decide poziţia fată de moţiunea de cenzură după ce va discuta şi cu Grindeanu.

UDMR nu are un punct de vedere până la ora actuală. Nu s-a întrunit forul de conducere, care se va întâmpla zilele următoare.

Avem nevoie de un dialog în interiorul UDMR pentru a ne poziţiona şi a creiona discuţiile care se vor duce săptămâna viitoare”, a declarat Attila Korodi pentru News.ro.

Korodi a declarat că partidul lui nu are nicio obligaţie să voteze alături de PSD şi ALDE.

„Nu are nicio obligaţie directă. Colaborarea parlamentară este destul de bine conturată, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a înţelege tot ce se întâmplă pe eşichierul politic, a înţelege şi ce se întâmplă şi ce propun cei din actuala coaliţie şi după acest lucru se ia o decizie. Zilele următoare, în forul de conducere, probabil vom decide cum vom vota la moţiunea de cenzură. Aşa cred că este oportun şi statutar”, a precizat liderul deputaţilor UDMR.

În ceea ce priveşte o posibilă intrare la guvernare a UDMR alături de PSD şi ALDE după eventuala demitere a lui Sorin Grindeanu, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Călin Popescu Tăriceanu, Korodi a spus că acest lucru va fi discutat în interiorul Uniunii după lămurirea situaţiei cu moţiunea de cenzură.

„Nu spunem nimic pe tema aceasta pentru simplul motiv că pot să fie păreri diferite. UDMR nu are o poziţie oficială pe tema aceasta. Nu ştiu dacă va avea până în momentul poziţionării faţă de moţiunea de cenzură. Nici măcar asta nu ştiu. Poate chiar nici nu o să avem poziţie, poate vom aveam poziţie numai în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură. După aceea vor fi alte perioade, procedural complicate”, a explicat Attila Korodi, confrom digi24.ro.

CITEŞTE ŞI CINE ÎL SPRIJINĂ ÎN SECRET PE GRINDEANU

CITEŞTE ŞI CUM I-A CERUT GRINDEANU DEMISIA LUI DRAGNEA DIN NOU