Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT
Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT

Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT

În conferinţa de presă susţinută la puţin timp după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament împotriva propriului Guvern, intitulată „România nu poate fi consfiscată, Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”, Sorin Grindeanu (care a fost demis din funcția de prim-ministru) a punctat mai multe aspecte ale experienţei avute cu Liviu Dragnea în perioada petrecută la Palatul Victoria.

PSD nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare, sa îşi dea jos propriul Guvern pentru că asa vrea un singur om. Sper ca in 6 luni sa nu ajungem intr-o situatie similara. Romania nu ar merita asa ceva.

(…) Am facut ce am  crezut mai bine, am ales calea cea mai grea, sa nu accept functii, sa nu fac alegeri mai mult sau mai putin oculte, sa nu negociez cu nimeni, ci sa fiu corect, transparent, si sa-mi fac datoria onest pana la capat. Aveam si am datoria aceasta fata de tara. Eu o sa renunt. I-am spus lui Dragnea ca nu o sa fac acest lucru decat prin conditiile pe care le-am anuntat public.

(…) Am ales această cale, pe care o consider calea corectă pentru România. Calea uşoară era să aleg soluţia de compromis şi să mă înţeleg cu cei care m-au înlăturat, dar n-ar fi fost corect faţă de mine, Sorin Grindeanu, prim-ministru. Important este să avem grijă de treburile ţării până se va instala noul Guvern. Aşa cum spuneam, cu discutabila majoritate, îmi doresc ca viitorul premier să fie din PSD.

Până a se ajunge la OUG 13, probabil puteau fi făcute alte lucruri. Eu chiar am crezut ce mi s-a spus, şi anume că o să am în dreapta mea un prieten care mă va ajuta. Am venit de la Timişoara din postura de preşedinte de Consiliu Judeţean. Primul meu răspuns atunci a fost NU, pentru că aveam foarte multe lucruri de făcut acolo şi pentru că eu consideram că altul trebuia să fie traseul meu.

Am înţeles când, după OUG 13, deşi mai sunt câteva etape interesante până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că mai e normal să rămân. Şi la rugăminţile aceluiaşi CExN m-au convins să rămân. Atunci am înţeles că e de datoria mea să rămân.

Nu detaliez astăzi dacă Dragnea mi-a cerut să opresc OUG 14. Rămâne de văzut dacă viitorul premier va fi de la PSD… Mi-aş dori de la relaţia cu Liviu Dragnea… Ştiu vreo 5 posibili viitori… Mi-aş dori de la relaţia asta să nu existe agende ascunse şi scopuri ascunse, pentru că eu am avut această senzaţie în ultima lună. Mi s-a şi spus: “Dar tu chiar nu ştiai că este un Guvern de sacrificiu?”. Nu, n-am ştiut. Până când domnul Liviu Dragnea nu va înţelege că primul-ministru este al României, nu al PSD…

(…) Sunt sigur că nu s-a depăşit momentul fricii. Frica de care vă aminteam şi la Timişoara, şi azi în Parlament. O agendă ascunsă ar putea fi legată de faptul că şi următorul prim-ministru să stea tot 5 luni până scoatem o evaluare care n-are legătură cu realitatea, organizăm chestiuni la fel ca până acum…

Un sfat pentru viitorul prim-ministru? Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea”, a spus Sorin Grideanu într-o conferinţă de presă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.