Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Grevă la metrou! Angajații au blocat liniile, iar traficul a fost suspendat
Update. Grevă la metrou! Angajații au blocat liniile, iar traficul a fost suspendat

Update. Grevă la metrou! Angajații au blocat liniile, iar traficul a fost suspendat

Grevă spontană la metrou. Angajații au blocat liniile de circulație, iar traficul a fost blocat. Metrourile nu au plecat la orarul stabilit.

Update. În acest moment, la ora 07:13, metrourile sunt în continuare suspendate, informează Antena 1. Nimeni nu știe când va fi reluată circulația, ceea ce a adus disperare în rândul oamenilor, care doresc să ajungă la muncă. 

Circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex.

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Metrorex își cere scuze, oamenii au de suferit

Ei subliniază, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex