Grevă la CFR Călători. Trenurile vor fi oprite vineri. Cât va dura protestul ceferiștilor

Grevă la CFR Călători. Trenurile vor fi oprite vineri. Cât va dura protestul ceferiștilor CFR Călători. Sursa foto: Facebook

Grevă la CFR Călători. Trenurile vor fi oprite pe reţeaua feroviară română, vineri, din cauza  grevei de avertisment prevăzută de lege, a declarat Viorel Istrate, secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane.

Grevă la CFR Călători. Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a anunţat pe 15 septembrie 2023, o grevă de avertisment. Motivul protestului: pentru a atrage atenţia asupra unor teme care nu mai pot fi ţinute în mape pe holurile Ministerului Transporturilor.

„Sunt vizate toate trenurile aflate în circulaţie, în intervalul orar 7:00-9:00. Cu excepţia celor în care se află grupuri de elevi, grupuri vulnerabile. Acele trenuri nu vor fi oprite”, a declarat Viorel Istrate.

În jur de 17.000 de angajați din CFR participă la greva de avertisment

Printre motive se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs. Iar aces lucru conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar. Dar şi lipsa finanțării strategice şi coerente a căii ferate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„CFR Călători anunțase că, urmare a adreselor oficiale primite din partea Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane și a Alianței Sindicale a Federațiilor Drum de Fier - Elcatel, prin care se anunță că în data de 15 septembrie 2023, în intervalul orar 07:00 – 09:00, se va desfășura o grevă de avertisment cu încetarea lucrului, iar această acțiune va avea implicații asupra circulației feroviare și va genera întârzieri semnificative, atât în circulația trenurilor de călători, cât și a trenurilor de marfă”, se arată în comunicat.

România, paralizată înainte de sărbători. Ultimele informații despre greva CFR. FOTO

Călătorii sunt rugați să se informeze cu privire la greva CFR Călători

Sursa menţionată spune că pentru informații referitoare la modificările din graficul de circulație al trenurilor, pentru data de 15 septembrie 2023, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a operatorului național de transport feroviar de călători, precum și cele ale Operatorilor Privați de Transport Feroviar de Călători.

„Ce nu interesează pe noi - şi acesta este elementul numărul 1 - este ca Ministerul de Finanţe să finanţeze corect şi la timp activităţile de exploatare. Astfel încât să nu mai mergem cu 45 km/h şi cu cutiile astea de conservă cărora le spunem generic vagoane, trenuri. Şi să eliminăm, dacă se poate, situaţia în care ne aflăm acum. Deoarece toată lumea chinuie pe toată lumea. Mâine va fi greva de avertisment şi, apoi, până la greva generală există o perioadă de timp prevăzută de legiuitor. Nimeni nu-şi doreşte greve”, a mai mai declarat Viorel Istrate pentru Agerpres.