Evenimentul ZileiMondenGreta Garbo a strălucit la Hollywood, apoi a dispărut 64 de ani

Greta Garbo a strălucit la Hollywood, apoi a dispărut 64 de ani

Greta Garbo a strălucit la Hollywood, apoi a dispărut 64 de ani
Greta Garbo a fost supranumită Divina, Sfinxul suedez sau Prințesa de vis a eternității. A fost simbolul femeii seducătoare căreia nici un bărbat nu-i putea rezista. Greta Garbo a fost descoperită de un regizor suedez carea prezentat-o unui prieten la Hollywood.

Era perioada filmului mut, iar când filmele aveau sonor, toți au exclamat: Garbo vorbește! O fată săracă din Suedia ajunge la Hollywood, unde nu cunoaşte pe nimeni. Avea 20 de ani și vorbea stâlcit limba engleză. Se întâmpla acum o sută de ani. A venit, a strălucit, apoi a dipărut. Cea mai misterioasă dintre vedetele de la Hollywood. Se numea Greta Lovissa Gustafsson, foarte greu de pronunțat. Era o fata săracă din Stockholm (Suedia). Avea 20 de ani când a sosit în America.

Vorbea o engleză stâlcită cu accent suedez, dar râdea cu naturaleţe. Ingenua, cocheta, seducătoarea cu ochi albaştri devine în puţin timp femeia-vampir a Hollywoodului. Bărbații îi cădeau la picioare. Cariera ei a fost consolidată atunci când a jucat în cei mai mari hituri de box-office din America în doi ani consecutivi, „Mata Hari” (1931) și „Grand Hotel” (1932). Publicitatea, cancanurile despre viaţa actorilor din presa vremii o îngrozeau pe Greta Garbo.

Un actor frumos și celebru, colegul de filmare, John Gilbert o cere de mai multe ori în căsătorie. Actriţa s-a confesat într-o scrisoare unei prietene din Suedia. „Presupun că ai citit din ziare tot felul de poveşti despre mine cu un actor. Să ştii că eu nu mă mărit. Ei sunt nebuni după ştiri senzaţionale şi au năvălit asupra mea. ”După o vreme, renunță. „Sincer să fiu, nu vreau să mă însor cu o suedeză nebună, ca să cultiv grâu, să facem copii, la mai multe leghe de mulţimea civilizată”.

Greta Garbo a făcut carieră în filmul mut, apoi şi-a continuat drumul în filmul vorbit. Anual, se spunea că are câte o idilă cu oamenii celebrii ai timpului: regizorul Rouben Mamoulian, dirijorul Leopold Stokowski sau actorul George Brent. Erau idile publicitare. A avut o carieră strălucitoare care s-a încheiat brusc. Diva a dispărut în 1941, când avea 36 de ani.

Citiți integral articolul scris de Marina Dohi în Rețete și vedete.


Accesează: