Evenimentul ZileiActualitateGreșeli GRAVE în ALIMENTAȚIE. PRODUSE pe care le consumăm în mod frecvent pot declanșa CANCERUL

Greșeli GRAVE în ALIMENTAȚIE. PRODUSE pe care le consumăm în mod frecvent pot declanșa CANCERUL

Greșeli GRAVE în ALIMENTAȚIE. PRODUSE pe care le consumăm în mod frecvent pot declanșa CANCERUL
Numeroase alimente pe care le consumăm în mod frecvent sunt adevărați declanșatori de cancer, susține medicul Pavel Chirilă, citat de doctorulzilei.ro.

Medicul Pavel Chirilă atrage atenția, în cartea sa „Nu hrăni cancerul! Alimentația este aliatul tău împotriva cancerului”, asupra mai multor factori alimentari ce pot declanșa această boală extrem de gravă.

”Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește. Nu mai vorbesc de categoria numită mezeluri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat”, spune medicul.

„Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul,” a adăugat. Chirilă, citat de doctorulzilei.ro.

Medicul vine și cu o veste bună. „Nu numai incidența mare și mortalitatea prin cancer, ci și o treime din cancere pot fi evitate prin adoptarea unui stil de viață echilibrat.

 

Iată câteva sfaturi oferite de medic, indicații ce trebuie respectate în alimentație cu strictețe, pentru a ne păstra sănătoși:

 

Renunță la zahărul alb rafinat. Medicul spune că, acesta este al doilea factor oncogen ca frecvenţă în cazurile de cancer. „Zahărul crează un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze. În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estogeni în sângele femeii şi o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu ca şi ţigara, îţi trebuie 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb”, explică medicul.

Și făina albă se pare că este extrem de nocivă pentru organismul uman. Acest aliment conţine într-un procent foarte mare amidon, substanță ce produce efecte negative în organism similare cu ale zahărului alb.

De asemenea, medicul recomandă să excluzi din alimentație mezelurile. După 10-20 de ani de consumat aceste produse se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa.

 

Un alt sfat al specialistului de care pe care nu ar trebui să-l ignori este să nu mai consumi fructe și legume care arată bine și nici dacă ele au fost stropide cu insecticide.

 

De asemenea, este indicat să citești etichele produselor și să renunți la cele care conțin e-uri și aditivi alimentari cancerigeni.

 

“Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o luptă crâncenă la ora actuală pentru a introduce în toate ţările din lume organisme modificate genetic. A fost o dispută anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pământ European nu este permisă. Doar în România vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pământ) şi… spunem că sunt pentru cercetare”, mai spune medicul.


Accesează: