Evenimentul Zilei > Actualitate > Greșeala care i-a definit viața Ilenei Ciuculete. A dus secretul „în spate” până la moarte
Greșeala care i-a definit viața Ilenei Ciuculete. A dus secretul „în spate” până la moarte

Greșeala care i-a definit viața Ilenei Ciuculete. A dus secretul „în spate” până la moarte

Deși a murit de mai bine de 2 ani, Ileana Ciuculete a dus „în spate” un secret foarte greu. S-a aflat abia acum din certificatul ei de naștere.

Cântăreaţa Ileana Ciuculete apare peste tot ca fiind născută în 20 septembrie 1957, dar adevărul este cu totul altul. Primarul Gheorghe Câmpeanu din comuna Vela, judeţul Dolj, mărturisea în urmă cu ceva timp, că artista a fost adusă pe lume mult mai devreme, scrie Cancan.

Ileana Ciuculete s-a născut, de fapt, în 1952, şi în septembrie, cu cinci ani mai devreme decât spunea ea.

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit la vârsta de 64 de ani, pe un pat de spital din cauza unei boli incurabile: ciroză hepatică. La scurt timp de la decesul ei, Cornel Galeș a dezvăluit și care au fost ultimele cuvinte ale Ilenei Ciuculete. “La plecarea mea vor veni mulți prieteni falși, dar tu să îi strângi la piept și să nu fi supărat pe ei, pentru că eu i-am iertat”, i-ar fi spus vedeta soțului său.
Încă din copilărie, regretata artistă a fost îndrumată să urmeze calea muzicii populare. Primii ani din viață ai Ilenei Ciuculete i-au fost marcați de sărăcie, iar muzica a reușit să-i alunge tristețile. Cânta pe unde apuca și îi plăcea să asculte melodiile regretatei cântăreţe Maria Lătăreţu, supranumită “Privighetoarea Gorjului”. Primii bani i-a câștigat din muzică pe la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei și, odată cu trecerea anilor, a devenit una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară din România.