Studiul a 44.636 de femei a scos în evidenţă faptul că femeile care au o circumferinţă a taliei de 88,9 centimetri au un risc mai ridicat de a suferi de o moarte prematură decât cele a căror circumferinţă este de 71,12 centimetri. Astfel, femeile care au mai multă grăsime în jurul abdomenului prezintă un risc dublu de a suferi de accidente cardiovasculare, chiar dacă greutatea lor este normală. Mai mult, acestea au un risc de 63% de a face cancer, comparativ cu femeile care au o talie subţire.

Conducătorul studiului a precizat că, deşi nu există o explicaţie ştiinţifică a pericolului reprezentat de grăsimea depozitată pe abdomen, se bănuieşte că aceasta afectează organele vitale precum ficatul şi pancreasul.

În timpul studiului 3.507 de femei au murit, dintre care 1.748 de cancer, iar 751 de boli ale inimii.

Până la acest studiu, au mai fost făcute o serie de alte cercetări care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte riscurile la care sunt supuse femeile care au grăsime în jurul taliei.

Richard N. Bergman, un cercetător în obezitate, a precizat că rezultatele acestor cercetări nu sunt surprinzătoare, deoarece se cunoşteau riscurile la care sunt supuse persoanele cu grăsime în jurul burţii. Mai mult, acesta a precizat că, deşi studiile realizate au vizat doar femeile, şi la bărbaţi există riscuri asemănătoare.

(16:51)