Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă cu GRĂDINIȚELE începând de MÂINE! ALERTĂ printre părinți
Ce se întâmplă cu GRĂDINIȚELE începând de MÂINE! ALERTĂ printre părinți

Ce se întâmplă cu GRĂDINIȚELE începând de MÂINE! ALERTĂ printre părinți

Un grad ridicat de absenteism s-a înregistrat luni în grădiniţele bucureştene, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, care a precizat că măsura părinților este legată de răspândirea gripei.

Din datele pe care le avem în faţă, respectiv absenteism pe unităţi de învăţământ, sectoare rezultă un procent ridicat de absenţe la grădiniţe, dar acest procent nu este justificat prin cazurile confirmate de gripă. Înseamnă că părinţii au luat mai ales la grădiniţe decizia a îi ţine acasă", a precizat Manea.

Totuși, de marți, potrivit unor surse oficiale, mai multe grădinițe din București se vor închide, din cauza virusului gripal de tip A, la recomandările Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că a crescut mult numărul cazurilor de îmbolnăviri în ultima perioadă – numai în grădinițele din sectorul 1 fiind depistate 60 de cazuri.

Trei femei în vârstă de 47, 48 şi 64 de ani din judeţele Constanţa şi respectiv Timiş, dar şi un bebeluş de 11 luni tot din judeţul Timiş au murit din cauza gripei, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP). Astfel, numărul deceselor a ajuns la 47, de la începutul sezonului.

Două femei, în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Timiş, confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, au murit luni, 28 ianuarie în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanţa a murit pe sâmbătă, 26 ianuarie. Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Totodată, un bebeluş în vârstă de 11 luni, din judeţul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit vineri, 25 ianuarie.

Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.