"Decizia există, când va fi în plen acest vot (asupra cererii justiţiei în cazul lui Gabriel Oprea – n.r.) va fi dat cu bilele la vedere de către colegii mei din Senat. Nu înţeleg de ce sunt atâtea instituţii de presă în România, de ce PSD, de ce Tăriceanu îl spală astăzi pe domnul Oprea de parcă ar fi mai ceva ca Isus. Oameni buni, vorbim de un Oprea care a avut grave probleme, derapaje şi nu cred că a-l apăra pe domnul Oprea astăzi, nici în Senat, la nicio televiziune, nu este un lucru sănătos", a safirmat Gorghiu, după şedinţa conducerii PNL

Ea a precizat că politica trebuie făcută altfel, cu oameni altfel, cu alte proceduri. 

"Domnul Oprea are probleme, să se ducă să-şi rezolve problemele, să stea acasă până are o sentinţă în regulă. Altfel, a promova tipul acesta de politician mie mi se pare o mare eroare în societatea românească. Noi trebuie să avem curajul să ne delimităm de genul acesta de personaje", a explicat liderul PNL. 

La sfârşitul lunii august, DNA a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Comisia juridică a Senatului va discuta miercuri situația lui Oprea, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, senatorii să-și exprime votul în plen.