Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale de pe 4 mai: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG
Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale de pe 4 mai: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG

Gorghiu, despre decizia CCR privind alegerile locale de pe 4 mai: Va fi un succes. Trebuie aplicată prin OUG

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, că data de 4 mai, la care CCR judecă solicitarea privind alegerile locale în două tururi, importantă nu numai pentru PNL, va fi „un succes”, afirmând că decizia CCR ar trebuie pusă în aplicare prin OUG.

"Data de 4 mai, o dată foarte importantă pentru PNL. Nu are importanţă cine a făcut sesizarea, ce instituţie a acceptat şi cine a transmis la CCR. Este o dată care, cred eu, nu are relevanţă doar pentru PNL sau pentru alte instituţii din România, ci relevanţa ei este raportată la sistemul democratic de alegeri din România. Sunt absolut convinsă că data de 4 mai va fi un succes prin soluţia pe care o va pronunţa CCR” , a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că cea mai rapidă cale de aplicare a deciziei CCR, în cazul în care judecătorii vor decide că alegerea primarilor într-un singur tur este neconstituţională, este emiterea unei OUG de Guvernul Cioloş.

"Categoric că o decizie favorabilă pe tema aceste excepţii pe data de 4 mai nu poate fi altfel rezolvată în timp util altfel decât prin OUG. Dar vreau să vă spun că n-aş mai crede că avem un guvern tehnocrat în România care preferă să rămână pasiv pe o temă atât de importantă în România privitoare la democraţia din România, dacă nu şi-ar asuma punerea în aplicare de urgenţă a unei hotărâri venite din partea CCR care este obligatorie pentru toată lumea”, a afirmat Gorghiu.