Evenimentul Zilei > Social > Google, dat în judecată! De ce este acuzată compania
Google, dat în judecată! De ce este acuzată compania

Google, dat în judecată! De ce este acuzată compania

Compania Google este acuzată că strange ilegal datele personale ale elevilor.

Procurorul general al statului american New Mexico a dat în judecată Google. Acesta acuză compania că ar fi colectat în mod ilegal date personale ale unor elevi, conform BBC.

Este vorba, mai exact, de informații care arătau exact ce site-uri vizitau copiii, dar și parolele acestora, videoclipurile vizionate, dar și alte date private precum lista de contacte.

Google respinge, însă, acuzațiile și spune că sunt „greșite”.

Procurorul general spune că „Google nu a obținut consimțământul părinților copiilor sub 13 ani și le-a colectat informațiile în scopuri comerciale, încălcând astfel Legea Protecției Online a Intimității Copiilor. Siguranța elevilor ar trebui să fie prioritatea dintâi a oricărei companii care le oferă servicii copiilor, mai ales în școli.

Urmărirea informațiilor elevilor fără acordul părinților nu este doar ilegală, ci și periculoasă. Google ar trebui să le spună părinților că le vor urmări și monitoriza copiii, sub deghizarea educației”, a mai transmis procurorul”, a transmis procurorul.

Reacția reprezentanților Google nu a încetat să apară:

„Nu folosim informații personale provenite de la elevii de școală primară sau gimnaziu să țintim reclamele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda.