Rețete de gogoși. Ingredientul secret pentru a obține un desert de excepție

Rețete de gogoși. Ingredientul secret pentru a obține un desert de excepție sursa foto: Dreamstime.com

Puține gospodine cunosc secretele aluatului care stă la baza deliciosului desert. Pentru a te bucura din plin de gogoși pufoase, dar și aromate trebuie să ții cont de un aspect esențial. Acesta are legătură cu dospirea.

Cu siguranță o porție de gogoși pufoase poate fi savurată din plin în zilele de toamnă. Nu toate gospodinele cunosc secretul unui aluat elastic din care să obțină gogoșile pufoase.

Gogoși pufoase cu unt topit adăugat în aluat

Deliciosul desert poate fi pregătit cu ușurință acasă respectând pașii rețetei. Pentru a obține un aluat elastic, din care să iasă cele mai pufoase gogoși este necesar să adaugi unt topit în compoziție.

De cele mai multe ori, gospodinele optează pentru a adăuga ulei în aluatul de gogoși. Cu toate că acesta ajută la frăgezire, untul are un aport important în a obține un aluat elastic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a prepara deliciosul desert ai nevoie de:

-500 de grame de făină;

-2 ouă;

-250 ml lapte;

-1 plic de drojdie uscată;

-70 de grame de unt topit;

-esență de vanilie;

-60 de grame de zahăr;

-coajă rasă de lămâie.

Mod de preparare

Peste laptele cald se toarnă ouăle și zahărul. Compoziția se amestecă până când zahărul se topește complet. Acest amestec se adaugă peste făina albă, cernută în prealabil. O parte din untul topit se adaugă în această etapă, precum și aromele preferate.

Aluatul se frământă până când devine ușor elastic, adăugând treptat și restul de unt topit.

Acesta se lasă la dospit pentru minim 40 de minute. După expirarea timpului, aluatul se frământă din nou pentru 2-3 minute și se așează din nou la crescut. După alte 20 de minute, compoziția de gogoși este gata.

Se formează bile rotunde de aluat și se așează pe o suprafață curată pentru a crește din nou. După ce și-au dublat volumul, gogoșile se pot așeza în tavă. Acestea se introduc la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.

După ce s-au rumenit, acestea se pudrează cu unt. În funcție de preferințe, acestea pot fi prăjite și în ulei, evitând coacerea.

Gogoși pufoase cu iaurt grecesc

Rețete de gogoși. Sursa foto: Dreamstime.com

Gogoși cu iaurt grecesc

Pentru această rețetă vei avea nevoie de :

-300 de grame de făină;

-100 de grame de iaurt grecesc sau smântână;

-1 ou;

-esență de vanilie;

-coaja rasă de lămâie.

-praf de copt.

Se adaugă peste făină cernută în prealabil, iaurtul grecesc sau smântâna. De asemenea, praful de copt, oul și esențele de vanilie se încorporează în aluat. Gogoșile cu iaurt se prăjesc în ulei și se pudrează cu zahăr. Am funcție de preferințe,  acestea pot fi servite cu ciocolată topită.