Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA, în cazul „Gikiewicz”! Ce riscă patronul FCSB
Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA, în cazul „Gikiewicz”! Ce riscă patronul FCSB

Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA, în cazul „Gikiewicz”! Ce riscă patronul FCSB

FIFA l-a înștiințat pe Gigi Becali că a pierdut procesul cu jucătorul Lukasz Gikiewicz și că trebuie să-i plătească polonezului 93.500 de euro.

Forul internațional a hotărât că vicecampioana Ligii 1 a fosoit o „tactică abuzivă” și, astfel, i-a dat dreptate fotbalistului polonez. În cazul în care refuză să-i plătească această sumă fotbalistului, FCSB riscă să primească interdicție la transferuri.

Adus în vara lui 2019 la FCSB, jucătorul polonez Lukasz Gikiewicz a fost dat afară de la echipă după doar trei meciuri. Motiv pentru care fotbalistul s-a dus direct la FIFA. Gigi Becali & Co. i-au dat jucătorului un autourism de serviciu, marca Daewoo Matiz, a fost scos de pe grupul de Whatsapp al echipei, i s-a pus în vedere să elibereze camera din cantonament și a fost trimis la antrenament fără minge.

Acum, instanța a decis că fotbalistului polonez i-a fost reziliat abuziv contractul, iar Gigi Becali trebuie să plătească datoria până la data de 11 mai.

„Elementele analizate au arătat tactica abuzivă a clubului în încercarea de a-l determina pe jucător să-și încheie unilateral contractul” se arată într-unul dintre documentele primite de la FIFA.