Gigantul Apple, acuzat că a contribuit la separarea unui cuplu. Despăgubirile cerute de un utilizator

Gigantul Apple, acuzat că a contribuit la separarea unui cuplu. Despăgubirile cerute de un utilizator Sursa Foto: Arhiva EVZ

Apple se confruntă cu noi acuzații legate de funcționarea dispozitivelor pe care le-a lansat pe piață. Compania este acuzată că a dus la separarea unui cuplu de britanici. Bărbatul părăsit cere daune uriașe.

Apple ar putea fi vizat de încă un proces colectiv

Britanicul s-a revoltat din cauza faptului că mesajele șterse pe un dispozitiv nu dispar și de pe altele conectate la același cont. Bărbatul susține că aceste practici abordate de Apple au dus la separarea sa de fosta parteneră.

Femeia a descoperit mesajele care demonstrau că soțul ei are o relație extraconjugală. Cu toate că au fost eliminate din telefonul mobil, mesajele au rămas salvate pe calculatorul conectat la același cont.

Cere daune uriașe

Richard, un om de afaceri din Anglia, dă în judecată Apple după ce mesajele șterse de pe iPhone-ul său au rămas salvate pe iMac. Astfel, soția sa a putut descoperi că acesta i-a fost infidel și a avut numeroase schimburi de mesaje cu alte femei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul solicită despăgubiri de 5 milioane de euro pentru taxe legale, pierderi financiare și suferință emoțională. Avocații lui Richard încearcă să transforme cazul într-un proces colectiv, arată Times Now.

Cum se apără Apple

În documentația de suport, compania subliniază că mesajele șterse de pe un dispozitiv pot rămâne pe alte dispozitive neconectate la iCloud. Totuși, bărbatul susține că informația nu este detaliată pentru utilizatori. Apple își înștiințează clienții că păstrează conținutul șters până la 30 de zile.

iPhone, Apple

Sursa foto: dreamstime.com

Aceasta nu este singura acțiune deschisă împotriva cunoscutei companii.  Departamentul de Justiţie din SUA a dat compania în judecată,  acuzând că „ecosistemul iPhone este un monopol care a determinat evaluarea sa astronomică în detrimentul consumatorilor, dezvoltatorilor şi producătorilor de telefoane rivali”.

La finalul acestui proces, gigantul din telecomunicații ar putea fi obligat să își schimbe complet practicile.

„Dacă este lăsat necontestat, Apple va continua doar să-şi consolideze monopolul smartphone-urilor”, a spus procurorul general al SUA.