Gică Hagi sare în sprijinul unui coleg din „Generația de Aur”. Regele n-a ezitat o secundă

Gică Hagi sare în sprijinul unui coleg din „Generația de Aur”. Regele n-a ezitat o secundă Gică Hagi. Sursa foto: Facebook

Gălățenii au fost învinși de divizionara Corvinul Hunedoara. Dorinel Munteanu încă mai are șanse să joace în cupele europene. Însă arena din Galați nu îndeplinește criteriile cerute de UEFA. În schimb, mldovenii pot evolua pe stadionul celor de la Farul Constanța, echipă antrenată de Gică Hagi.

„Hagi sare în sprijinul unui coleg din Generația de Aur”

Oțelul Galați încă are șanse să prindă un loc în Europa. UEFA va trimite o delegație în orașul de la malul Dunării pentru a inspecta calitatea gazonului și capacitatea arenei din Galați. Conducerea clubului a anticipat momentul și a încheiat o înțelegere cu Gică Hagi, finanțatorul echipei din Ovidiu.

Până la meciurile din cupele europene, Oțelul mai are de jucat două baraje. În cazul în care elevii lui Dorinel Munteanu vor câștiga cele două meciuri, UEFA le va permite să joace două tururi preliminare pe arena din Galați.

Oțelul Galați a pierdut finala de Cupă și totodată unul din obiective. Dorinel Munteanu trebuie să pregătească echipa pentru două meciuri de baraj, pentru a evolua în Conference League.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu. Sursa foto: CSU Oțelul Galați

Arena din Galați nu îndeplinește condițiile cerute de UEFA

În eventualitatea unor victorii în meciurile de baraj, Oțelul Galați poate juca două tururi preliminarii pe Stadionul Siderurgistul. Însă, dacă dunărenii ajung până în turul 3, publicul gălățean se va muta pe terenul celor de la Farul Constanța, echipă antrenată de Gică Hagi.

Publicația sportivă ProSport a dezvăluit că Hagi și-a dat acordul ca elevii lui Dorinel Munteanu să joace pe arena din Ovidiu. În cel mai optimist scenariu, în care Oțelul Galați ar fi protagonistă în meciurile din play-off Conference League, dunărenii vor juca pe stadioanele din Capitală, deoarece terenul Farului nu îndeplinește criteriile UEFA.

Oțelul Galați, SuperLiga

Oțelul Galați. Sursa Foto: Facebook

Gică Hagi și Dorinel Munteanu au semnat înțelegerea

În urmă cu mai bine de un deceniu, Oțelul Galați a mai jucat pe Arena Națională, în grupele Champions League. În 2011 gălățenii, tot sub comanda lui Dorinel Munteanu au jucat împotriva celor de la Manchester United. Însă, drumul moldovenilor în cea mai titrată competiție a cluburilor s-a încheiat cu eșecuri pe linie.

Conducerea clubului din Galați a decis ca la primul meci de baraj pentru Conference League să lase intrarea liberă. Oțelul Galați va juca pe teren propriu, duminică 19 mai, împotriva ardelenilor de la U Cluj. Este o formă de respect pentru cei 3.000 de fani care au făcut deplasarea alături de echipă pentru meciul din finala Cupei.

„Pentru că nimeni nu ne va scoate din inimă Peluza Roșie de la Sibiu, vino în ROȘU la partida Oțelul Galați – U Cluj”, a fost mesajul moldovenilor, care încă speră să prindă cupele europene la finalul unui sezon în care s-a salvat fără emoții de la retrogradare.