Evenimentul Zilei > Actualitate > Ghiţă a vrut să predea documente? Ipoteză de ultimă oră
Ghiţă a vrut să predea documente? Ipoteză de ultimă oră

Ghiţă a vrut să predea documente? Ipoteză de ultimă oră

Jurnalistul Dan Andronic a comentat într-o intervenție telefonică la B1TV arestarea lui Sebastian Ghiță în Serbia.

„Era previzibilă, nu era un eveniment la care să nu ne așteptăm să se întâmple. Era cel mai căutat om din România cu excepția lui Codruț Marta, care nici acum nu a fost găsit, dar Sebastian Ghiță fiind în viață, era mai simplu să îl găsească”, a afirmat Dan Andronic.

Jurnalistul a ţinut să lămurească încă o dată informațiile publicate de presa din România în urmă cu o lună şi care indicau că acesta ar fi fost în Serbia să se vadă cu fostul deputat: „Nu m-am văzut cu Sebastian Ghiță din ziua în care a plecat, cred că chiar cu o zi înainte.”

Andronic consideră că felul în care a fost prins fostul deputat are legătură cu o nevoie pe care Ghiță o avea: „Momentul ține mai mult de o nevoie. Ori avea o nevoie financiară și se întâlnea cu fratele lui să primească niște bani, ori era o nevoie logistică ca să spun așa, urma să predea niște documente.”

Evenimentul zilei a aflat ultimele informaţii legate de soarta lui Sebastian Ghiţă, care se află în arestul poliţiei din Belgrad.

Ghiţă a fost arestat

 60 de zile la Belgrad în urma deciziei pe care a luat-o un judecător, care a acordat acest termen autorităţilor române pentru a solicita extrădarea.

În continuare, avocaţii lui Ghiţă au trei zile la dispoziţie pentru a contesta mandatul. Practic, magistratul din Serbia a confirmat mandatul românesc de extrădare.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia, în noaptea de joi spre vineri, iar prima măsură dictată în cazul său, după 11 ore de audieri, a fost reţinerea pentru cel puțin 48 de ore. Ulterior, acesta a fost adus în fața instanței de judecată pentru a explica modul în care a reușit să intre în țară cu acte false.

Potrivit Digi24, se pare că persoanele care dețin documente false pe teritoriul acestei țări, asa cum s-a întâmplat în cazul lui Ghiță, riscă 3 ani de închisoare.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădare a lui Sebastian Ghiță. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia cu ajutorul fratelui său, care a fost urmărit de poliţişti, după cum au precizat pentru EVZ, surse judiciare. Iniţial, Alexandru Ghiţă a plecat la Istanbul, după care s-a dus în Serbia. Fraţii Ghiţă erau împreună când a fost prins ex-deputatul fugar. Omul de afaceri avea permis de conducere şi buletin sloven falsificate, motiv pentru care poate fi anchetat penal la Belgrad.

Fratele lui Sebastian Ghiţă a fost urmărit, au declarat surse judiciare, pentru EVZ, iar afaceristul s-ar putea alege cu un alt dosar penal după ce a fost prins cu documente  falsificate.

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: