Gheorghe Papuc, arest la domiciliu

Gheorghe Papuc, arest la domiciliu

Ministrul moldovean de Interne în exerciţiu a fost plasat în arest la domiciliu, fiind suspectat de implicare în trafic de narcotice, anunţă agenţiile ruse Novîi Region şi Interfax, informaţie neconfirmată oficial până în prezent la Chişinău, anunţă Realitatea Tv.

Mai mulţi funcţionari de rang înalt din cadrul Ministerului Moldovean de Interne au fost arestaţi sâmbătă, fiind suspectaţi de trafic de droguri, informează Novîi Region. Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) moldovean, ancheta a condus până la ministrul de Interne Gheorghe Papuc. Surse din SIS afirmă că ministrul se află în arest la domiciliu, iar locuinţa sa este supravegheată.

Poliţia moldoveană a anunţat, săptămâna trecută, cea mai mare captură de droguri din istoria Republicii Moldova: 200 de kilograme de heroină, în valoare de zece milioane de euro, provenită din Afganistan şi destinată Europei de Vest.

Gheorghe Papuc face parte din guvernul demisionar al premierului Vasile Tarlev, care ar trebui să îşi înceteze activitatea astăzi, când Parlamentul se va pronunţa asupra componenţei noului guvern, condus de Zinaida Greceanîi. Potrivit presei de la Chişinău, Papuc nu va fi păstrat în componenţa noului Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papuc s-a aflat în centrul mai multor scandaluri, iar în 2000 i s-a deschis un dosar penal, nesoluţionat nici până în prezent, pentru că ar fi sustras acte contabile şi ar fi permis salarizarea unor persoane care nu figurau pe listele de personal ale Brigăzii Speciale de Poliţie. În 2005, presa moldoveană l-a acuzat că a dat mită pentru a-şi obţine diploma universitară.

(11:08)