Evenimentul Zilei > Sport > Gheorghe Hagi a vorbit despre prăbușirea sportului românesc. Ce probleme a identificat „Regele”
Gheorghe Hagi a vorbit despre prăbușirea sportului românesc. Ce probleme a identificat „Regele”

Gheorghe Hagi a vorbit despre prăbușirea sportului românesc. Ce probleme a identificat „Regele”

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a vorbit despre prăbușirea sportului românesc la toate nivelurile.

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a vorbit despre prăbușirea sportului românesc la toate nivelurile. „Regele” crede că principala cauză care a dus la regres este legată lipsa de susținere venită din partea clasei politice. Hagi consideră că fundamental este un proiect amplu, care să aibă ca scop realizarea performanței.

„Cum susținem sportul? Sportul e un ambasador, creează sportivi puternici, care vor juca pentru România. Sportul românesc suferă pentru că nu mai e susținut. Înainte, eram susținuți, iar sportivul era format foarte bine. Apoi, când pleca afară, era pregătit de luptă și competiție.

Simt că e nevoie de un proiect foarte mare. E nevoie de o strategie la nivel național, una bazată pe performanță. Ori ești cel mai bun, ori ești al treilea, al patrulea, al șaptelea. La Academie avem o singură strategie: să încerci să devii cel mai bun. Eu mi-am făcut temele așa cum trebuie și încerc să produc lucruri bune, cu toate că mai greșesc. Îmi plac performanțele și apreciez lucrurile bune.

Social, reprezentăm o masă importantă a României, dar nu e unitate! Media, conducătorii și jucătorii nu sunt uniți. E greu ca cineva să unească în România pe cineva”, a spus Hagi la Digi Sport.