Evenimentul Zilei > Sport > Gheorghe Hagi a găsit soluția care trebuie aplicată urgent în sportul românesc
Gheorghe Hagi a găsit soluția care trebuie aplicată urgent în sportul românesc

Gheorghe Hagi a găsit soluția care trebuie aplicată urgent în sportul românesc

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a vorbit despre problemele actuale ale sportului autohton.

„Regele” este de părere că numele importante din fenoment ar trebui să meargă la Ministerul Sportului, pentru a discuta despre pașii care ar trebui urmați în vederea descoperirii tinerelor talente. Este vorba despre mărirea bazinului de selecție, care în ultimii ani s-a redus dramatic în țara noastră. Fapt reflectat în regresul multor discipline.

„Primul lucru, cei din sport trebuie să se ducă la Ministrul Sportului. Apoi, de la el de la birou, să se ducă la Guvern, împreună! Tot sportul românesc să fie împreună! E un segment social al României. Este o formă de a educa, de a dezvolta, de a descoperi campioni care să muncească pentru România. Acesta este obiectivul, să-i descoperim pe campioni.

Trebuie ca de de la 7 ani, de la 4 ani, de la 18 ani să se lupte cu cei mai buni. Dacă nu o să facem, o să vedeţi că nu o să meargă. Dacă se face acest lucru, Gică Hagi vă garantează că o să devenim competitivi. În fotbal, cunosc 100%. Dacă facem, ei o să fie mai buni ca noi, aceşti copii de U21 o să fie mai buni ca noi”, a declarat Gheorghe Hagi pentru Telekom Sport.

Cel mai mare fotbalist român din istorie a atras atenția în multe ocazii că sportul autohton trece printr-un colaps continuu.

„Cum susținem sportul? Sportul e un ambasador, creează sportivi puternici, care vor juca pentru România. Sportul românesc suferă pentru că nu mai e susținut. Înainte, eram susținuți, iar sportivul era format foarte bine. Apoi, când pleca afară, era pregătit de luptă și competiție.

Simt că e nevoie de un proiect foarte mare. E nevoie de o strategie la nivel național, una bazată pe performanță. Ori ești cel mai bun, ori ești al treilea, al patrulea, al șaptelea. La Academie avem o singură strategie: să încerci să devii cel mai bun. Eu mi-am făcut temele așa cum trebuie și încerc să produc lucruri bune, cu toate că mai greșesc. Îmi plac performanțele și apreciez lucrurile bune.

Social, reprezentăm o masă importantă a României, dar nu e unitate! Media, conducătorii și jucătorii nu sunt uniți. E greu ca cineva să unească în România pe cineva”, afirma Hagi anul trecut.