Evenimentul Zilei > Politica > Gheorghe Funar vrea să transforme penitenciarul Rahova în „tabără de muncă”
Gheorghe Funar vrea să transforme penitenciarul Rahova în „tabără de muncă”

Gheorghe Funar vrea să transforme penitenciarul Rahova în „tabără de muncă”

Candidatul independent la Preşedinţie, Gheorghe Funar, a declarat că, după ce va fi ales şef al statului, va transforma Penitenciarul Rahova în "tabără de muncă", iar cei care "au făcut praf şi pulbere economia naţională" şi vor ajunge în penitenciare "vor trebui să muncească, nu să stea la televizor, nu să se joace pe calculator".

"Penitenciarul Rahova, după ce voi fi ales preşedinte, va fi transformat în tabără de muncă. Deţinuţii de acum şi zecile de mii de deţinuţi pe care instanţele îi vor obliga să-şi continue o parte din viaţă în puşcărie nu vor mai avea regimul de acum din puşcărie, ci vor avea parte de cea mai mare bogăţie a omului, care este munca. Şi cei care sunt apţi de muncă vor trebui să muncească şi, din munca pe care o vor presta în timpul detenţiei, o parte din câştig le va fi pus în cont la CEC, după ce vor ieşi din puşcărie vor avea din ce trăi", a spus Funar, în faţa respectivei unităţi penitenciare din Capitală.

Potrivit acestuia, prin Constituţia Cetăţenilor, proiectul pe care, ca preşedinte, îl va aduce în dezbaterea Parlamentului la începutul anului viitor, toţi cei care au făcut rău ţării în ultimii 25 de ani vor ajunge pe mâna procurorilor şi judecătorilor.

"Toţi cei care au făcut praf şi pulbere economia naţională cu ocazia aşa-ziselor privatizări, a retrocedărilor ilegale, concesionării, de fapt dării aproape pe gratis a resurselor naturale la străini şi alţii care au săvârşit infracţiuni vor ajunge pe mâna parchetului şi a judecătorilor, iar pedepsele şi le vor ispăşi în penitenciare, unde vor trebui să muncească, nu să stea la televizor, nu să se joace pe calculator, nu să scrie cărţi, eventual duminica, după ce vin de la biserică, pot să aibă parte şi de asemenea lucruri lumeşti", a menţionat Funar.

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Gheorghe Funar, a spus că, din informaţiile sale, pagubele aduse poporului ca urmare a retrocedărilor ilegale depăşesc 200 de miliarde de euro.

"Ca viitor preşedinte, voi face personal plângeri penale împotriva celor care s-au pretat la retrocedări ilegale, a celor care au acţionat cu ocazia privatizărilor pentru lichidarea economiei naţionale şi împotriva celor care au concesionat bogăţiile naturale ale poporului român pe mai nimic sau la nişte redevenţe derizorii. Mai sunt pe rol încă circa 100.000 de dosare pe retrocedarea imobilelor. Pentru a nu se continua cu jaful de către mafia imobiliară, voi propune poporului ca, prin referendum naţional la începutul anului viitor, poporul să decidă să suspendăm cel puţin trei ani procesele pe tema retrocedărilor şi să suplimentăm mult efectivele procurorilor şi parchetele, DNA şi judecătoriile, tribunalele, Curţile de apel să lucreze şi să îi trimită în puşcărie pe cei care s-au făcut vinovaţi de aceste retrocedări ilegale", a declarat Funar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: