Soarta lui Gheorghe Dincă pare să fie pecetluită. Rechizitoriul în dosarul Caracal ar fi fost finalizat, iar vineri ar fi fost semnat, deja, de procurorul de caz, transmite monitoruljustitiei.ro. Ulterior, dosarul a fost trimis pentru confirmare la Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiție (Parchetul General), Bogdan Licu.

Dosarul urmează să ajungă la Tribunalul Olt, acolo va avea loc procesul Monstrului de la Caracal.
Surse judiciare au confirmat, pentru Monitorul Justiţiei, că ultima încercare a lui Gheorghe Dincă de a intoxica anchetatorii cu o nouă variantă legată de cea de-a doua victima a sa, Luiza Melencu, nu a avut sorţi de izbîndă şi nu a răsturnat nimic din probatoriul realizat de procurorii DIICOT.

Dincă și-a schimbat declarația și a retractat faptul că ar fi ucis-o pe Luiza. „Monstrul din Caracal” ar fi indicat anchetatorilor două nume de persoane, posibili complici, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), pe care Dincă le-a descris fizic.

Procurorii ar fi căutat imediat în baza de date la care au acces, au găsit doar o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea cu cele spuse de inculpat. În schimb, bărbaţi erau câţiva cu același nume dar nici ei nu corespundeau semnalmentelor.

S-a făcut o recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu ar fi recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârşan, care au participat la audierea din 9.01.2020.

„Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel Rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la Procurorul general al PICCJ, după care să ajungă la instanţa Tribunalului Olt”, au confirmat surse judiciare pentru Monitorul Justiţiei. Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Te-ar putea interesa și: