Gheorghe Dincă a fost dus marți seară din Arestul Central la sediul IGPR, unde s-a realizat o analiză a comportamentului său. Pe de altă parte, anchetatorii ar putea cere în mod excepțional realizarea unui experiment, în care să țină cont de toate datele furnizate de Gheorghe Dincă despre modul în care a reușit să facă cel puțin un cadavru să dispară. Deși detaliile acestuia au fost clare, specialiștii spun că în continuare suspectul ascunde lucruri importante despre felul în care a scăpat de cadavre. Arderea totală a acestora este o variantă respinsă categoric de specialiștim scrie Digi24.

Deși specialiștii admit că încearcă să găsească soluții logice în cazul Caracal, în multe momente, comportamentul lui Gheorghe Dincă i-a făcut să creadă că planul pus cel mai probabil în practică este lipsit de logică. În mod expres, anchetatorii ar putea cere pentru prima dată chiar realizarea unui experiment, doar pentru a dovedi că declarațiile lui Gheorghe Dincă nu sunt 100% reale.

Dan Antonescu, criminolog: Aceste experiment judiciar poate fi solicitat de procuror. El dispune și poliția – prin criminaliști, prin medicina legală și medicii legiști – cei care pot conlucra la acest experiment trec la realizarea lui.

Criminaliștii cred că și dacă planul ar fi fost cel declarat de suspect, cadavrul oricum nu ar fi putut să ardă în întregime.

Dan Antonescu, criminolog: Am văzut zeci de cadavre carbonizate, cadavre găsite după ore de incendiu sau flacără care a acționat asupra lor și au putut fi găsite suficiente elemente care să ducă la identificare. Nu mi s-a întâmplat vreodată să găsesc un cadavru sub formă de cenușă, nu!

Te-ar putea interesa și: