Evenimentul Zilei > Social > GEST EXTREM. Vasluianul care NU a putut dovedi că este viu. Planul „SECRET” la care nu se aștepta NIMENI. Legătura cu Erdogan
GEST EXTREM. Vasluianul care NU a putut dovedi că este viu. Planul „SECRET” la care nu se aștepta NIMENI. Legătura cu Erdogan

GEST EXTREM. Vasluianul care NU a putut dovedi că este viu. Planul „SECRET” la care nu se aștepta NIMENI. Legătura cu Erdogan

Vasluianul care nu a putut dovedi că este viu, Constantin Reliu, vrea să-i ceară ajutor lui Erdogan, să-l primească înapoi în Turcia, anunță presa internațională.

The Associated Press scrie că Reliu, declarat mort în 2016, deși este viu, a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului. Bărbatul a declarat că a pierdut procesul, pe motiv că a formulat prea tarziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronuntarea decesului.

Deși ar trebui să deschidă un nou proces, Reliu nu are bani pentru acest lucru și starea sa de sănătate este destul de precară din cauză că suferă de diabet. Într-un interviu pentru jurnaliștii de la AP, Reliu a spus că deși i s-a interzis pe viață să se întoarcă în Turcia, dar ar dori să-i scrie președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru a contesta decizia și a-l lăsa să revină.

„In acte sunt mort, deși trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în tara”, a declarat bărbatul. 

Constantin Reliu a plecat în 1992 la munca în Turcia, ultima dată vizitându-si familia în anul 1999. Din cauza neînțelegerilor din familie, el susține că a rupt legatura cu rudele și s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soția a solicitat în instanță declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.