Evenimentul Zilei > International > Germania va avea un nou președinte
Germania va avea un nou președinte

Germania va avea un nou președinte

Susținut de coalița cancelarului Angela Merkel, fostul ministru german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, va fi ales, duminică, președinte al țării. Votul reprezintă un test pentru autoritatea politică a cancelarului, la începutul unui an electoral impotant.

Candidat de „bun simț”

Angela Merkel îl consideră un „candidat de bun simț”, iar alegerea sa ar fi un „semnal de stabilitate”.

Membru al socialdemocraților, de centru- stânga, Frank Steinmeier (61 de ani) va fi, cu siguranță, opțiunea Convenției Federale, cu 1.260 de membri.

Doar că blocul conservator al Angelei Merkel ar putea vedea în votul pentru Steinmeier șansa de a protesta față de direcția politică impusă de cancelar, în special în privința crizei refugiaților, începută în urmă cu 18 luni.

Votat în mod regulat în sondajele de opinie ca cel mai popular politician german, Steinmeier va prelua funcția de președinte al țării de la Joachim Gauck (76 de ani), care a refuzat un al doilea mandat. Ceilalți trei candidați înscriși în cursă sunt: Alexander Hold, din partea formațiunii Alegătorii Liberi; Christoph Butterwegge, reprezentând extrema stângă Die Linke, și Albrecht Glaser din partea Alternativei pentru Germania.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: