Evenimentul ZileiInternationalGermania trimite un ajutor ridicol către Ucraina în perspectiva invaziei Rusiei. Anunțul oficialilor de la Berlin

Germania trimite un ajutor ridicol către Ucraina în perspectiva invaziei Rusiei. Anunțul oficialilor de la Berlin

Germania trimite un ajutor ridicol către Ucraina în perspectiva invaziei Rusiei. Anunțul oficialilor de la Berlin
Autoritățile din Germania au anunțat, miercuri, că vor trimite un ajutor militar către Ucraina. Este vorba despre căști militare, care nu sunt de mare folos unei țări ce poate fi invadată.

Oficialii din Germania nu vor ajuta Ucraina cu arme, în cazul unui conflict cu Rusia, dar au decis să sprijine cu echipament militar. Mai exact cu căști militare, după cum a anunțat Christine Lambrecht, ministrul Apărării de la Berlin.

Cu au decis germanii să ajute Ucraina, în perspectiva unui război cu Rusia

Acest ajutor este un „semnal foarte clar: Vă stăm alături!”, a spus ministrul Apărării din Germania, după o ședință a Comitetului de Apărare, care a avut loc, astăzi, la Berlin. Astfel, spre Ucraina vor fi trimise 5.000 de căști militare.

Christine Lambrecht a salutat faptul că vor reîncepe discuțiile privind rezolvarea conflictului din Ucraina. „Lucrăm pentru a rezolva acest conflict în mod pașnic”, a spus ea. De asemenea, tot legat de acest subiect, ministrul a subliniat că au existat linii roșii în aceste discuții care nu au putut fi negociate. „Respectarea dreptului internațional nu poate fi negociată. Integritatea statelor și suveranitatea alianței nu pot fi discutate”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a acuzat Germania că împiedică livrarea de arme defensive Kievului, în plină perioadă de tensiuni cu Moscova. „Germania ne-a împiedicat recent să obţinem încărcături de arme anti-dronă şi sisteme împotriva trăgătorilor de elită în cadrul cooperării cu NATO şi care sunt arme exclusiv defensive”, a declarat Zelenski într-un interviu pentru ziarul italian La Repubblica, pe care preşedinţia l-a publicat integral în ucraineană, în luna decembrie a anului trecut.

„Există o mare dezamăgire în Ucraina”

„Orice stat democratic care se protejează împotriva unei agresiuni trebuie să aibă dreptul de a achiziţiona acest gen de instrumente defensive. Însă în anumite capitale în continuare domină teama”, mai spunea oficialul.

Legat de refuzul Germaniei de a sprijini Ucraina, Vitali Klitschko, fost mare boxer, actualul primar al Kievului, spunea: „Există o mare dezamăgire în Ucraina, pentru că guvernul federal se lipește de conducta Nord Stream 2 și pentru că nu vrea să furnizeze arme de apărare. Este un eșec al furnizării de asistență și o trădare a prietenilor într-o situație dramatică, în care țara noastră este amenințată de trupele rusești la mai multe granițe”.


Accesează: