Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că guvernul va acorda sprijin financiar pentru achiziționarea de către Israel a  trei submarine de ultimă generație de la șantierele navale ThyssenKrupp Marine Systems, dar nu a specificat valoarea tranzacției.

"… Germania poate contribui la protejarea Israelului și la protejarea existenței sale, pe fundalul responsabilității noastre istorice față de statul Israel", a declarat acesta.

Săptămânalul german Der Spiegel a relatat faptul că Germania va subvenționa o treime din valoarea tranzacției de 1,5 miliarde de euro.

Submarinele ar trebui să  intre în serviciu activ începând cu anul 2027. Acest acord  încheiat între Germania și Israel a fost semnat în ciuda unei investigații judiciare în curs de desfășurare în Israel, care anchetează posibile fapte de corupție legate de aceasta.

Anul trecut, presa din Israel a arătat faptul că, avocatul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu , David Shimron, a lucrat de asemenea în calitate de consilier juridic pentru reprezentanța israeliană al concernului german Thyssen Krupp.

Netanyahu a fost un susținător puternic al achiziției de submarine.

Acest acord a declanșat o  puternică dezbatere publică în Germania, partidele de opoziție avertizând că această tranzacție ar da un semnal greșit Israelului și ar putea dezechilibra raportul de forțe militare în regiune, ce ar avea ca rezultat direct afectarea stabilității regionale.