Germania s-a trezit din reverie. Realitatea este cruntă: "80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare”

Germania s-a trezit din reverie. Realitatea este cruntă: "80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare”

Germania, care credea că poate miza pe refugiaţi pentru salvarea propriei economii, pare să fi greşit grav în privinţa acestora. Realitatea devine astfel extrem de dificilă pentru cea mai mare economie din Uniunea Europeană. „80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare. O parte tot mai mare dintre ei sunt analfabeţi”, spune vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Oficialul german mai spune că foarte mulţi tineri care vin în Germania cu valul de refugiaţi nu au niciun tip de pregătire profesională şi nici nu vor să aibă. “Trebuie să fim realişti şi să vedem cu ce provocare avem de-a face fiindcă ne va fi mai uşor să rezolvăm problema”, a subliniat vicecancelarul citat de digi24.ro.

Refugiaţii nu sunt atât de educaţi precum se credea şi nici atât de dornici de muncă, spune vicecancelarul. Doar că anul trecut Germania a primit un milion dintre ei. Ce e de făcut? Se caută soluţii la Davos, dar integrarea refugiaţilor nu e o sarcină uşoară. Deja se vorbeşte mult despre eşec - eşecul de a proteja Schengen, eşecul de a a-i forma profesional, eşecul de a-i integra în societate. Şi nu e vorba de bani - Germania poate eşua, deşi se estimează că va plăti pe criza refugiaţilor undeva la 20 de miliarde de euro doar până la finele acestui an. E vorba de soluţii practice, care poate vor veni, totuși, fiindcă deja discuţia despre refugiaţi începe să fie mai sinceră. Doar că Europa mai are și-o altă problemă: timpul.

Ne puteți urmări și pe Google News