Evenimentul ZileiInternationalGermania RESPINGE tot mai mulți migranți veniți dinspre Austria. Angela Merkel vorbeşte despre vulnerabilitatea Europei şi recunoaşte că situaţia refugiaţilor “a scăpat de sub control”

Germania RESPINGE tot mai mulți migranți veniți dinspre Austria. Angela Merkel vorbeşte despre vulnerabilitatea Europei şi recunoaşte că situaţia refugiaţilor “a scăpat de sub control”

Germania RESPINGE tot mai mulți migranți veniți dinspre Austria. Angela Merkel vorbeşte despre vulnerabilitatea Europei şi recunoaşte că situaţia refugiaţilor “a scăpat de sub control”
Autoritățile germane resping un număr tot mai mare de migranți ce vin dinspre Austria cu intenția de a ajunge în țările scandinave, a anunțat luni poliția austriacă. În acelaşi timp, cancelarul german Angela Merkel a vorbit la Mainz, lângă Frankfurt, despre vulnerabilitatea Europei în faţa crizei refugiaţilor, problemă care nu este nici pe departe controlată de autorităţi.

“Numărul zilnic al migranților respinși a ajuns de la 60 în luna decembrie la 200 la începutul acestui an”, a indicat David Furtner, purtător de cuvânt al poliției din provincia Austria Superioară.

Această provincie este tranzitată de majoritatea migranților care doresc să intre pe teritoriul german, ceea ce înseamnă între 1.000 și 2.000 de persoane în fiecare zi.

Cei mai mulți migranți respinși de Germania 'nu doresc să ceară azil în această țară și sunt afgani care încearcă să ajungă în Suedia sau Danemarca, dar și marocani și algerieni', a precizat Furtner.

Înăsprirea condițiilor de intrare în Germania coincide cu introducerea unor măsuri mai stricte de control de către Suedia și Danemarca la propriile frontiere și are loc în contextul violențelor produse la Koln și în alte orașe germane în noaptea de Anul Nou, printre presupușii autori fiind și imigranți.

Unii migranți au fost respinși la frontieră întrucât nu dețineau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul poliției austriece.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat, într-un interviu apărut marți în cotidianul Kronen Zeitung, introducerea unor controale mai stricte la granița cu Slovenia. Dacă legea va autoriza acest lucru, controalele vor viza "trierea între refugiații economici și refugiații de război", a precizat șeful executivului de la Viena.

Luni seară, mii de persoane au răspuns la apelul unei mișcări islamofobe, la Leipzig, în fostul RDG, ieşind în stradă pentru a protesta față de sosirea masivă a refugiaților, în timp ce germanii sunt scandalizați de violențele atribuite migranților la Koln de Anul Nou. "Noi suntem poporul!" sau "Refugiaţii nu sunt bineveniţi", a scandat mulţimea care s-a revărsat pe străzile din Leipzig. Pe una din pancarte a fost lipit portretul lui premierului maghiar Viktor Orban cu mesajul "Mulţumim!" iar pe o alta fotografia Angelei Merkel făcută în seara de Anul Nou când cancelarul german a rostit celebrul şi controversatul său discurs prorefugiaţi. Mai multe detalii AICI: MERKEL o ține pe a ei: ”trebuie să ne deschidem inimile față de refugiați”

"Acum, dintr-o dată, ne confruntăm cu provocarea pe care o reprezintă refugiații care vin în Europa și suntem vulnerabili pentru că nu avem, încă, ordinea și controlul pe care ni le-am dori", a declarat Angela Merkel, tot luni, într-o conferință de presă la Mainz, în apropiere de Frankfurt.

În Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015. Violențele de la Koln și din alte orașe germane din noaptea de Anul Nou au creat o undă de șoc în Germania și au dat amploare criticilor la adresa politicii de deschidere față de migranți, manifestată de cancelarul Angela Merkel. 

 


Accesează: